Pripreme za izbor Miss FBiH
0

Ljepotice uživale u blagodatima naše domovine

Sarajevo-x.com
Trideset najljepših djevojaka Federacije BiH pripremaju se za 29. maj, dan kada će među njima biti izabrana Miss i njene pratilje, a da im dani proteknu u ugodnom raspoloženju pobrinuli su se organizatori, koji su ih poveli na putovanje na proputovanje našom domovinom.

Djevojke su posjetile Stari grad Srebrenik, tamošnju tvrđavu iz Srednjeg vijeka, Kulu Srebrenik, Kulu Gradačac, oklopni voz u Gradačcu, Panonsko jezero, Arheološki park, jezero Modrac, sojenice u Tuzli, zatim Soni i gradski trg sa fontanom, Djevojačku pećinu, planinu Konjuh, Ilinčicu kod Tuzle, Zlaću i druge turističke lokacije.

U nedjelju, 29.maja, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, održat će se izbor za Miss Federacije za Miss Bosne i Hercegovine 2011. uz direktan prenos Federalne televizije s početkom 21 sat. Ovaj izbor ljepote održava se pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva za trgovinu i turizam tog kantona.

U okviru bogatog revijalnog programa nastupit će Amir Kazić Leo, Nodivo, Igor Vukojević i Amina Majetić. Kroz ovu predivnu večer ljepote, mladosti, glamura i muzike vodit će nas Tanja Vujičić i Zlatan Jovanović.