Kampanja Direkcije izbora Miss BiH
0

Ljepotice u akciji "Nosim ružičasto za moju mamu"

Sarajevo-x.com
Kandidatkinje za najljepšu djevojku naše zemlje, koja će ponijeti titulu Miss BiH, u Brčkom su se pridružile kampanji pod nazivom "Nosim ružičasto za moju mamu", koja ima za cilj prevencijom i edukacijom utjecati na rano otkrivanje raka dojke, kako bi ova bolest bila izlječiva.

Izbor Miss BiH za Miss svijeta 2011. u svom predznaku nosi naziv "Ljepota sa svrhom", pa se i ove godine njime promoviše mladost, ljepota i pozitivne vrijednosti našeg društva te posebno podržavaju razne humanitarne akcije i teme koje su od opšteg interesa.

Kako je ove godine povećan broj oboljelih osoba od raka dojke, Direkcija Miss BiH za Miss svijeta je pokrenula promotivnu edukativnu aktivnost prevencije raka dojke, koja nosi naziv "Nosim ružičasto za moju mamu" i trajat će godinu dana.

Za to vrijeme kampanja će biti održana u više gradova u BiH, a počela je u Brčkom, u saradnji sa Gradom Brčko, tamošnjom vladom, ministarstvom zdravstva i udruženjem "Brčansko srce". Nakon toga uslijedila je promocija u Bugojnu, gdje je predsjednica Udruženja žena oboljelih i liječenih od tumora dojke "Donna", Željka Jukić, pozvala sve svoje sugrađanke da vode redovnu kontrolu i da obavezno obavljaju redovne mjesečne samopreglede.

Promoterka jednogodišnje edukativne humanitarne aktivnosti pod nazivom "Nosim ružičasto za moju mamu" je Snežana Prorok, Miss Bosne i Hercegovine 2010. godine.