23-godišnjakinja
0

Ljepotica iz Nikaragve Sheynnis Palacios nova je Miss Universe

L. R.
Sheynnis Palacios (Foto: EPA)
Miss Nikarakgve Sheynnis Palacios (Foto: EPA)
Miss Nikarakgve Sheynnis Palacios (23) je pobjednica ovogodišnje izbora za "Miss Universe", koji je održan sinoć u San Salvadoru, glavnom gradu El Savadora.
Pobjednice nacionalnih izbora 84 zemlje takmičile su se na ovogodišnjem izboru za Miss Universe, a ocjenjivao ih je žiri koji je uključivao model Halimu Aden, zvijezdu riality emisije "Queer Eye" Carson Kressley, TikTok influencericu Avani Gregg i dvije bivše pobjednice Miss Universe Janelle Commissiong iz Trinidada i Tobaga (Miss Universe 1977.) i Iris Mittenaere iz Francuske (Miss Universe 2016.).

U posljednjem krugu izbora, gdje je takmičarkama postavljeno pitanje "S kim bi provele jedan dan u životu", Miss Nikaragve odabarala je britansku filozofkinju i feministicu iz 18. vijeka Mary Wollstonecraft, za koju je rekla da je pomjerila granice i dala priliku mnogim ženama.

Titulu prve pratilje osvojila je predstavnica Tajlanda Anntonia Porsild, dok je u užem izboru bila i Miss Australije Moraya Wilson.

Miss Kolumbije Camila Avella i Miss Portorika Karla Guilfu, zaokružile bile su u top pet, dok je još jedna članica od 10 najboljih, Španjolka Athenea Perez okrunjena titulom "Miss Congeniality".