Vanity Fair
0

Lista najbolje odjevenih ličnosti u 2009. godini

Sarajevo-x.com
Barack Obama
Poznati modni časopis Vanity Fair objavio je listu najbolje odjevenih ličnosti za 2009. godinu, a ovaj put slavnim iz svijeta glume i muzike pridružile su se i političke ličnosti.

Tako se ove godine prvi put na listi našao i američki predsjednik Barack Obama, dok je njegovoj životnoj družici Michelle Obama ovo treći put zaredom da osvane na listi Vanity Faira.

No, gospođa Obama nije jedina prva dama na listi, tu je i Carla Bruni, supruga francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja. Na listu je debitirao i gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg te njegova partnerica Diana Taylor.

Danijel Craig, glumac koji je utjelovio lik slavnom tajnog agenta Jamesa Bonda, poznat je po tome što brine za svoj izgled i pažljivo bira odjeću. Zbog toga mu Vanity Fair već drugu godinu daje zasluženo mjesto među najbolje odjevenim ličnosti u svijetu.

Španjolska ljepotica i miljenica muškog dijela publike Penelopa Cruz uvijek zablista na crvenom tepihu, ali ove godine i na listi najbolje odjevenih. Holivudski glumac Brad Pitt pobrao je simpatije modnih kritičara, dok njegova partnerica Angelina Jolie ove godine nije dospjela na listu.

Najbolje odjevenim u 2009. godine proglašene su i Catherine Deneuve, Anne Hathaway i Renee Zellweger.