Moda i ljepota
0

Lindex udružuje snage sa svojim kupcima u borbi protiv raka dojke

Klix.ba
U oktobru Lindex udružuje snage sa svojim kupcima u borbi protiv raka dojke. Sa nekoliko proizvoda i odabranih modnih dodataka dizajniranih isključivo za ovu kampanju, Lindex će podržati borbu protiv raja dojke.

"Podrška borbi protiv raka dojke je nešto što smo već godinama radili, jer nama "Žena znači sve", a mnoge su pogođene ovom bolešću. Želimo da učinimo što možemo da doprinesemo ovom velikom cilju i sretni smo što imamo naše zaposlenike i kupce koji pokazuju nevjerovatnu posvećenost ovom projektu", kaže Susanne Ehnbåge, izvršni direktor kompanije Lindex.

Lindex je ponosni partner Pink Ribbon kampanje od 2003. godine, a u BiH od 2010. godine kroz PINK kampanju Lindex ujedinjuje svoje zaposlenike i kupce i zajedno daju veliki doprinos u finansiranju za podršku i jačanje svijesti o ovoj bolesti. Ove godine Lindex će 10% od prodajne cijene PINK kolekcije, kao i cjelokupan profit od specijalno dizajnirane narukvice i torbe, donirati Klinici za onkologiju i radioterapiju, organizacionoj jedinici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Lindex "Pink" kolekcija biće predstavljena u četvrtak, 11. oktobra u 18 sati u Lindex prodavnici u Importanne Shopping Centru u Sarajevu, a u prodaji će se naći već narednog dana u svim Lindex prodavnicama u BiH.