Modna ikona
19

Legendarna Lauren Hutton u 75. godini zablistala na pisti Valentino showa

Dž. L.
Lauren Hutton (Foto: AFP)
Lauren Hutton (Foto: AFP)
Valentino dizajnerski show okupio je modnu elitu, od Naomi Campbell, Gwyneth Paltrow, Celine Dion i Heidi Klum, ali sve poglede uspjela je izmamiti 75-godišnja legendarna američka manekenka Lauren Hutton.

Sigurnim korakom, kao u najboljim danima, ona se prošetala pistom u zelenoj haljini, sivo-srebrnom kaputu, narandžastim čizmama i svijetlo crvenim rukavicama.

Mnogi su prokomentarisali kako je u moru odličnih stvari, upravo Hutton bila vrhunac Valentino showa.

Hutton je oduvijek ostala simbol oduševljenja mnogih, a svojom prirodnom ljepotom, ali i nevjerovatnom pozitivnom energijom, može se pohvaliti i u 75-oj godini.

Ona se prije samo dvije godine pojavila u kampanji za donje rublje Calvina Kleina. Godinu poslije prošetala se pistom u jubilarnoj emisiji Bottege Venete zajedno pod ruku s Gigi Hadid.

"Kakva je bila nevjerovatna čast hodati s legendarnom ikonom Lauren Hutton", kazala je tada Hadid.

Status modne kraljice Hutton je dobila još šezdesetih godina kada se preselila u New York kako bi započela karijeru modela. Historijski ugovor s Revlonom potpisala je 1973. godine za jedan milion dolara, da bi ga kompanija raskinula deset godina kasnije u dobi od 40 godina kada su Hutton već smatrali starom.

"U to vrijeme svi su smatrali da su osobe u četrdesetima stare. U suštini, lik iz Revlona mi je kazao da me otpušta jer im je jedna analiza pokazala da niko iznad 40 godina ne nosi šminku. Ti likovi su bili u šezdesetim godinama i došli su iz drugih zemalja i područja. Vodili su kompaniju za žene, a ništa nisu znali o ženama", kazala je Hutton.

Prošlo je mnogo otkako je modna industrija odbijala žene u četrdesetim godinama. Danas se sve mijenja, a Lauren Hutton najbolji je dokaz kako i modeli u godinama mogu prodavati odjeću, šminku, pa i rublje.