Moda i ljepota
0

Lagerfeldov dokumentarac – prikladno "plitak“

Sarajevo-x.com
Svi oni koji smatraju da je svijet mode površan i plitak neće biti razuvjereni kada pogledaju dokumentarni film Rodolphea Maeconija "Lagerfeld Confidential“ o legendarnom dizajneru Karlu Lagerfeldu – dizajneru koji je "osmislio“ Chanel i koji je neprikosnoveno ime u modnoj industriji.

Frank Scheck, kolumnista AP-a smatra da je dokumentarac o Lagerfeldu predstavio samo površinski sjaj modne industrije koji je većini oduvijek poznat, ali nije ponudio nikakve informacije o stvaralaštvu modnih trendova niti je tretirao neke bitne teme iz ove industrije. Dokumentarni film nedavno je premijerno prikazan u New Yorku.

Lagerfeld koji je poznat po svojim vizionarskim kreacijama za Chanel, većinu vremena u filmu daje izjave ispunjene filozofskim mislima o modi i modnoj industriji, ali, prema riječima Schecka, ni u jednom trenutku ne obrađuje srž problema u modnoj industriji niti daje korisne savjete mladim dizajnerima.

U dokumentarcu nema govora o Lagerfeldovom privatnom životu, iako je film posvećen njemu – o njegovim problemima sa težinom i drugim oblastima njegove intime. Jedino što je vjerno predstavljeno jeste sve što bi moglo učvrstiti uvjerenje onih koji modnu industriju smatraju površnom, piše Scheck.