Širi se van SAD-a
18

Kylie Jenner prodaje dio svoje kozmetičke kompanije za 600 miliona dolara

Dž. L.
Kylie Jenner (Foto: AFP)
Kylie Jenner (Foto: AFP)
Kylie Jenner odlučila je prodati većinski dio svoje kozmetičke kompanije za 600 miliona dolara.

Brend američke 25-godišnje poduzetnice, koji uključuje Kylie Cosmetics i Kylie Skin, od sada će kontrolirati beauty gigant Coty.

Kylie kaže da će brend sa svojim potpisom sada graditi na međunrodnom nivou uz odličnu ekipu, piše BBC.

Iako je najmlađa članica Kardashian porodice, ona je ta koja najviše zarađuje. Forbes je izvijestio da je u 2018. Amerikanka zaradila 360 miliona dolara od prodaje Kylie proizvoda, što je učinilo najmlađom samostalnom milijarderkom ikada.

Predsjednik odbora Coty nazvao je Kylie "modernom ikonom sa nevjerovatnim osjećajem za potrošačke navike u svijetu ljepote".

Koliko je njen utjecaj u online svijetu moćan, pokazuje činjenica da je smanjila vrijednost dionica Snapchata za 1,3 milijarde dolara kada je tvitovala da više ne koristi ovu aplikaciju.

Reality zvijezda pokrenula je svoj brend 2015. godine sa linijom karmina, a od tada je kupcima ponudila mnoštvo proizvoda za njegu lica i kože.

Kylie se suočila s brojnim kritikama nakon što je proglašena samoukim milijarderom, ali branila se rekavši da njen novac nije došao iz nasljedstva.

Na svom ličnom Instagram profilu ima više od 151 milion pratitelja, kao i 22 miliona na profilu za kozmetiku Kylie.

Coty, koji posjeduje marke kao što su Burberry i Hugo Boss, imat će 51 posto udjela u kompaniji Kylie Jenner. Posao između multinacionalne kompanije i slavne Kylie će biti zaključen 2020. godine.