{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krstarenje brodom, vatromet i ples oko vatre za takmičarke za Miss svijeta

S
12.10.2010. u 11:28
0
2
Krstarenje brodom, vatromet i ples oko vatre za takmičarke za Miss svijeta
0
Najljepše djevojke iz cijelog svijeta, njih 120, ovih dana se pripremaju za 30. oktobar, večer u kojoj će zablistati na finalnoj večeri izbora za Miss svijeta. Da bi bile odmorne, ali i upoznale što više o kineskoj kulturi, tradiciji, građevinama i drugim ljepotama, cijelog mjeseca su za njih organizovana putovanja i posjete znamenitostima.
Njihova prva stanica bio je Peking, gdje je vladala ogromna gužva jer se veliki broj TV-ekipa i fotografa okupio kako bi pozdravili djevojke. Djevojke su potom posjetile dvije najveće ikone Kine - šetale su Kineskim zidom i uživale u spektakularnim plesovima i bubnjevima na Olimpijskom stadionu "Ptičije gnijezdo".

Miss BiH, Snežana Prorok, izjavila je: "Ovo će biti naše životno putovanje. Oduvijek sam željela posjetiti Kinu. To je zemlja koja je kulturno bogata i nikada nisam ni sanjala da ću posjetiti Kineski zid!"

Djevojkama je organizovan i tzv. Grand Tour of China - posjetile su Ordos, Mongoliju i Džingis Kanov mauzolej. Ovih dana su u Šangaju, a sljedeće sedmice putuju u Sayau, gdje će se održati izbor za Miss svijeta 2010.

Kinezi su organizovali raznovrsne ceremonije u njihovu čast, pa su ih oduševili kostimirane plesačice, drevni ratnici i konjanici.

Djevojke su pričale o svojim impresijama i o državama iz kojih dolaze, svaka noseći zastavu svoje zemlje. Uživale su u folklornim izvedbama, muzici i drugim dogodovštinama.

Jedne večeri priređena im je i raskošna večera u mongolskom šatoru, uz tradicionalni mongolski ples, gudačke instrumente i pjevanje. Nakon večere, djevojke su na pozornici pokazale svoju zahvalnost domaćinima, tako što su zajedno otpjevale njihovu himnu na engleskom jeziku, a čiji tekst su trebale naučiti još prije samog dolaska u Kinu. Uslijedila su dodatna iznenađenja, vatromet i ples oko vatre.

U Šangaju su ljepotice krstarile i luksuznim brodom, a tu će se održati i dobrotvorna aukcija "Miss World Charity Auction Gala". Svaka od djevojaka je iz svoje zemlje ponijela poklon koji će ići u dobrotvorne svrhe. Snežana Prorok je sa sobom ponijela sliku koju joj je poklonila galerija "Paleta" iz Sarajeva, a čiji je autor Pinjić Ahmet, javili su nam iz Direkcije izbora Miss BiH za Miss svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: