Moda i ljepota
27

Kreacije mlade bh. dizajnerice Emine Hadžić nosit će i Kate Middleton

Klix.ba
Emina Hadžić
Mlada bh. dizajnerica s londonskom adresom Emina Hadžić svojim dizajnerskim brendom La Luna London osvaja svijet. Njene kreacije nosile su poznate osobe poput Cameron Diaz, Kim Kardashian, Mile Kunis, a narudžbe ima i od vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton. Trenutno privodi kraju novu kolekciju odjeće koja će sigurno privući pažnju i dobiti pozitivne kritike modnih kritičara.

U kratko vrijeme njene kolekcije su doživjele veliki uspjeh i poznate osobe su nagradile to noseći ih u televizijskim emisijama, na prestižnim događajima i slično. Hadžić je za naš portal kazala kako joj to imponuje.

"Činjenica da su moj rad nagradile i prepoznale javne osobe me raduje ali isto tako mi imponira kada neko od naših ljudi naruči moju haljinu. Svaka narudžba za mene je nagrada koja mi daje motiv da radim još bolje i više", rekla je Hadžić i dodala kako je sa svakom poznatom ličnošću s kojom je radila ima krajnje profesionalan i korektan odnos.

Svoje kreacije, koje nosi i sama, opisuje kao ženstvene, nosive u svim prilikama, te namijenjene ženama iz svih branši.

"Nastojim im dati jednu jednostavnost i prozračnost kako bi bile za dnevne i večernje kombinacije. Ja u slobodno vrijeme uglavnom nosim jeans, pamučne majice i na to dodam narukvicu, ogrlicu ili prsten, a za poslovne prilike najbolje se osjećam u haljinicama", kazala je Hadžić te dodala da su joj uzor Carolina Herrera i Alexander McQueen.

Vlasnica brenda La Luna London trenutno priprema novu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2014.

"U ovoj, kao i mojim prethodnim, kolekcijama pronaći će se žene koje vole isticati svoju ljepotu i ženstvenost, koje vole jednostavnost, profinjenost i eleganciju", kazala je Emina koja inspiraciju za svoj rad nalazi u životnoj svakodnevnici.

Modni trendovi koji nas očekuju u ovoj godini se nisu uopće promijenili u odnosu na prošlogodišnje. Kako je Hadžić rekla, žarke boje i bijele košulje ostaju IN.

"Givenchy je uradio prekrasne bijele košulje za žene i muškarce. Isto tako majice sa natpisima Alexander Wang je pripremio savršenu kolekciju istih. Čipkaste haljine su 'must have' za proljeće/ljeto 2014.", zaključila je Hadžić.