Svi žele istu haljinu
0

VIDEO / Kopija vjenčanice koju je nosila Kate skrojena za pet sati

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Ni pet sati nije prošlo kako je Kate izgovorila sudbonosno da princu Williamu, a kopija njene veličanstvene vjenčanice je već bila napravljena.

Na vjenčanju stoljeća sadašnja vojvotkinja od Cambridgea nosila je haljinu s potpisom Alexandera McQueena. Čim se pojavila brojne krojačke kompanije krenule su s poslom. Očekuje se da će kopija vjenčanice uskoro biti u gotovo svim zemljama svijeta.

"Čim se pojavila počeli smo analizirati vjenčanicu, materijal i sve ostalo kako bismo napravili što bolju kopiju", kazao je za AFP Raul Echeverria, vlasnik butika Alterations u Maryleboneu.

Kraljevsko vjenčanje pratili su milioni ljudi širom svijeta, no neke je više od samog vjenčanja interesovala vjenčanica mladenke.

"Gledali smo snimke na TV-u i čim smo utvrdili o kojem je materijalu riječ poručili smo ga. Za materijal smo izdvojili oko 1.300 eura. Dizajneri su napravili skicu i odmah smo svi počeli raditi na kopiji. Trebalo nam je pet sati", ispričao je Echeverria.

List The Times je već naručio tu kopiju vjenčanice i poklonit će je jednoj od sretnih čitateljki.

No, Echeverria ne planira stati na samo jednoj kopiji. Njegova namjera je skrojiti još nekoliko vjenčanici i prodavati ih. Također, istakao je da nije pronašao u potpunosti isti materijal, ali će se potruditi da sljedeće kreacije budu što sličnije.

"Naravno, nije nam do novca. Željeli smo pokazati naše sposobnosti i suočiti se s ovim fantastičnim izazovom. No, sada moram razgovarati sa svojim advokatom da se osiguram da ne kršim nikakve zakone kopiranjem vjenčanice", istakao je Britanac.

No, nije samo on uradio kopiju vjenčanice. U poslu su brojni dizajneri i vjerovatno će već naredne sedmice kopije krasiti izloge brojnih salona vjenčanica širom svijeta.

Naime, kada se preminula princeza Diana udala za princa Charlesa 1981. godine kopije njene vjenčanice za samo nekoliko sati bile su dostupne u brojnim salonima vjenčanica. Od dizajnerice Elizabeth Emanuel i danas traže da napravi kopiju te veličanstvene haljine.