Inspiracija u Veneciji
17

Kolekcija Belme Tvico slavi duh stamenite i jake žene: Pogledajte editorijal sniman u gradu koji tone

N. O.
Fotograf: Eldar Nurković E2
Fotograf: Eldar Nurković E2
Predivna modna saga u kojoj su se ispreplele tradicija i modernost obuhvatila je čaroliju brenda Belma Tvico. U srcu čarobnog italijanskog grada na vodi, u predivnoj Veneciji, nastali su trenuci čiste inspiracije.

Modni editorijal sniman u gradu koji tone izronio je priču koja slavi jedinstveni duh stamenite, odvažne, i jake žene za koju Belma Tvico-Stambol, kreativna direktorica istoimenog brenda, stvara unikatne kolekcije već duže od dvije decenije.

Na mističnim venecijanskim ulicama i mostovima, couture kreacije jednog od najuspješnijih bh. modnih brendova oživjele su poput snova. Svaka kreacija služi kao više od komada odjeće – poetična pripovijest o bezvremenskoj eleganciji, modi kao umjetnosti, te jedinstvenom jeziku mode koji univerzalno pripovijeda vrijednosti ovog brenda.

Fotograf: Eldar Nurković E2
Fotograf: Eldar Nurković E2

Nježne tkanine grle ženstvenu siluetu stvarajući melodiju kroz svaki pokret, dok muza ovog bh. modnog brenda Hilda Halilović korača kamenim ulicama koje svjedoče vjekovnoj priči. U gradu Tintoretta, Vivaldija i Kazanove, isprepliću se ljubav prema umjetnosti, historiji, i čovjeku.

Koloritne, strukturirane, detaljno osmišljene kreacije stapaju se sa vodom, maglovitim nebom, i svjetlucavim kanalima, kao da su i same postale dijelom ovog šarmantnog grada.

Fotograf: Eldar Nurković E2
Fotograf: Eldar Nurković E2

Nijanse boja odjekuju atmosferom grada, od duboke kraljevsko plave i crne do pastelno roze i ljubičaste boje. Ovaj jedinstveni modni editorijal prenosi esenciju Venecije – njezin nevjerovatan spoj stvarnosti i mašte u kojem svakodnevni trenuci postaju magični. Belma Tvico je uspjela uhvatiti duh ovog grada i pretočiti ga u čistu poeziju – narativ ljubavi.

Ovaj modni editorijal služi kao još jedan vrijedan podsjetnik da je moda mnogo više od odjeće – ona služi kao vezivo koji nas spaja sa čarima svijeta oko nas.