Sakrijte znakove starenja
0

Kojim tretmanima možete usporiti nastanak bora

Foto: Vichy
Foto: Vichy
Bore su nusproizvod procesa starenja. Kako ljudi stare, stanice kože se sporije dijele, a srednji sloj, nazvan dermis, počinje se stanjivati. Srećom, dermatologija je danas izrazito napredna te postoje tretmani koji mogu usporiti nastanak bora.

Činjenica je da vaše lice ima mogućnost ostaviti dojam na druge ljude. Ono je izrazito važan sastavni dio svakodnevnog izražavanja, odnosno komunikacije. Briga o licu podjednako je važna kako za fizičku ljepotu tako i za psihičku dobrobit. Njegovan izgled pozitivno se oslikava na vaše mentalno stanje. Ovi tretmani značajno usporavaju nastanak bora koje predstavljaju noćnu moru mnogih žena:

Laseri imaju spobnost borbe protiv bora, "brišu" ožiljke od akni i dispigmentaciju. Postoje ablativni i neablativni laseri. Prvi tip prodire direktno u kožu i izuzetno je učinkovit u "ravnanju" bora. Drugi tip je manje abrazivan te omogućava brže zacjeljivanje. Iako laserski tretmani nisu zamjena za lifting lica ili blefaroplastiku, odgovarajući laser ne samo da donekle zateže bore već i poboljšava izgled teksture kože.

Potreba pacijenta uvijek treba biti na prvom mjestu kada dermatolog odlučuje koji će tip lasera koristiti. Istraživanje dermatologa Jasona Preissiga, Kristyja Hamiltona i Ramseyja Markusa s Medicinskog fakulteta Baylor u Texasu pokazalo je da postoje tehnologije koje kombinuju prvi i drugi tip kako bi se dobili idealni rezultati. Širok izbor laserskih tretmana uzrokovali su pravu revoluciju u ovoj grani medicine.

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Dermalnim ili kožnim filerima se u lice najčešće ubrizgava hijaluron koji može "izravnati" bore i poboljšati kvalitet kože lica. Služi i za popunjavanje određenih dijelova lica. Dakle, stavljaju se na područje nazolabijalnih bora, obraza, brade, usana i stražnji dio ruku.

Budući da se neki dermalni fileri s vremenom prirodno opuštaju, pacijent će možda morati ponoviti postupak nakon određenog vremena kako bi se održao željeni učinak, navodi FDA. Rezulat će ovisiti o strukturi tkiva i njegovom volumenu i kvalitetu hijalurona.

Najbolji kandidati za facelift su osobe koje imaju: nedovoljno definiranu liniju vilice, duboke bore na obrazima i nenaglašeno područje jagodičnih kostiju, višak masnog tkiva na vratu ili nabore koji se protežu od uglova nosa do usta. Ovim postupkom zatežu mišići lica i izglađuje koža, piše UCSF Health.

Hirurg reže kožu, repozicionira i zateže donji mišić i vezivno tkivo. Zatim zatvara rezove šavovima ili pomoću metalnih kopča. Preporučuje se stavljanje obloga dok otok ne spadne, a to se obično dogodi u periodu od 48 sati.

Međutim, postoji i pristupačnija varijanta koju možete isprobati korištenjem krema. Dovoljno je da izdvojite samo nekoliko minuta tokom dana kako bi svom licu vratili svježinu. Pronađite rutinu koja vam najbolje odgovara i ubrzo ćete primijetiti pozitivnu promjenu. Vichy Liftactiv Supreme njega će vam pružiti kontinuiranu korekciju bora i čvrstoće za mladolik izgled. Mogu ga koristiti sve žene koje imaju suhu, normalnu i mješovitu kožu. Izrazito je efektna jer koristi tehnologiju 3D optičkog zaglađivanja. Ljeto je pred vratima, a koži je potrebna dodatna adekvatna zaštita. Vichy Lifactiv Supreme SPF 30 djeluje na postojeće bore te pomaže spriječiti nastanak novih bora izazvan UVA zračenjem. S hijaluronskom kiselinom koja ima progresivan učinak popunjavanja: bore su zaglađene, a čvrstoća kože je poboljšana. Svi pomenuti proizvodi mogu se kupiti u apotekama.