Visoka moda
11

Ko je privukao najviše pažnje na ovogodišnjoj Met Gali

I. S.
Emily Blunt (Foto: Twitter)
Emily Blunt (Foto: Twitter)
Manifestacija Met Gala održana je sinoć, a mnoge poznate dame nosile su kreacije svjetski poznatih dizajnera.

Naime, Met Gala ili Met Ball je manifestacija na kojoj se prikupljaju sredstva za Muzej umjetnosti Metropolitan u New Yorku. Svake godine se odabere tema, a od gostiju se očekuje da odaberu odgovarajuću svečanu odjeću.

Ovogodišnja tema bila je "In America: A Lexicon of Fashion" i cilj je bio prikazati historiju američke modne industrije u što boljem svjetlu.

Tako se glumica Emily Blunt pojavila na crvenom tepihu noseći Miu Miu haljinu preko koje je imala bijeli plašt. Nosila je dijamantsku narukvicu i naušnice. Izgled je inspirisan Hedy Lamarr, glumicom i zvijezdom modnog filma "Ziegfeld Girl", koji je objavljen 1941. godine.

[TWITTER]1437566752968388614[/TWITTER]

Manekenka Iman Bowie stigla je u dizajnu Harrisa Reeda, koji je uključivao zlatni ukras za glavu. Trebalo je čak 400 sati rada kako bi kostim bio gotov. Reed je rekao: "Pokušao sam zamisliti naljepšu ženu na svijetu i odmah mi je na pamet pala Iman".

Manekenka Kendall Jenner se pojavila u dijamantnoj Givenchy haljini. Bila je inspirisana izgledom Givenchyjeve muze Audrey Hepburn u filmu "My Fair Lady" 1964. godine.

Pop zvijezda Billie Eilish se odlučila za gracioznu Oscar de la Renta kreaciju. Mnogi su je uporedili s Marilyn Monroe. Novinarki Voguea rekla je kako je neko vrijeme željela prošetati u ovom izdanju: "Mislim da je konačno došao trenutak za ovo. Postala sam zrelija. Ranije se nisam osjećala ugodno u vlastitoj koži, ali sada sam se napokon oslobodila."
Pjevačica Rihanna obukla je Balenciaginu haljinu, a na glavu je stavila ukras koji je napravljen od 267 karata dijamanta. Njen partner reper ASAP Rocky izazvao je pažnju prisutnih kreacijom Eli Russella Linnetza ,koja podsjeća na deku.

Manekenka Gigi Hadid izabrala je satensku Pradinu haljinu. Crvenu kosu svezala je u rep i navukla crne rukavice. Govorila je o svojoj kćerki Khai: "Iduće sedmice će proslaviti prvi rođendan. Svaki dan sam brinula o njoj. Nosila sam trenerke i kosa mi je bila neuredna. Odlučila sam večeras zablistati."

Glumica Hunter Schafer nosila je top i suknju napravljene od srebrene kože i Pradine sandale. Bijelim sočivima i ukrasom na čelu je upotpunila outfit.

Pošto je Met Gala otkazana prošle godine, sada će se održati u dva dijela. Jučer je održan prvi, a naredni će biti 2. maja 2022. godine.