Vrhunski modni (ne)ukus
10

Kič, golotinja i vjenčanica: Pogledajte neka od najgorih modnih izdaja na Met Gali

I. B.
Neka od sinoćnjih modnih izdanja šokirala su publiku (Foto: Twitte
Neka od sinoćnjih modnih izdanja šokirala su publiku (Foto: Twitter)
Svi pravi ljubitelji mode znaju kako prvi ponedjeljak u maju znači veliki modni događaj - Met Galu, a osim onih koji su sinoć zablistali u svojim izdanjima, bilo je i onih koji su istima šokirali javnost. Pogledajte neke od najgorih kombinacija.

Na desetine zvijezda sa čuvene A-liste prisustvovalo je sinoćnjoj spektakularnoj Met Gali čiji je višegodišnji domaćin glavna urednica Voguea Anna Wintour.

I dok su neki zapanjili svojim pojavljivanjem, drugi su definitivno zgrozili javnost, a samo neke od tih zvijezda su Katy Perry, Emily Ratajkowski, Cara Delevingne, Camila Cabello, Sarah Jessica Parker, Kylie Jenner, Billie Eilish, Gemma Chan te Lala Anthony.

Od bizarnih haljina sa strukturama, "mokrog" izgleda kože, vjenčanica i golotinje, svakako da nije nedostajalo raznolikosti na sinoćnjem crvenom tepihu.

Na vrhu liste najgore obučenih, prenose mediji, našla se 30-godišnja manekenka Ratajkowski koja se na tome može zahvaliti svojoj "providnoj karnevalskoj kombinaciji". Gornji dio sa perlicama duginih boja ostavio je malo toga mašti, dok je njena naborana, šarena suknja osigurala da sva pažnja bude usmjerena na nju.

Emily Rataykowski (Foto: Twitter)
Emily Rataykowski (Foto: Twitter)

"Sretna sam što nosim ovu kombinaciju", rekla je Ratajkowski za svoj Versace, koji je ranije 1992. nosila manekenka Yasmeen Ghauri tokom revije na pisti, dok je jedan od komentara na njen look bio: "Emily izgleda kao da je krenula na karneval, a tu zalutala".

Kylie Jenner je, pak, za Met Galu odabrala "vjenčanicu" koju je uparila sa bejzbol kapom i velom, a po mnogima ona je djelovala neprikladno i nezgrapno za ovu ceremoniju.

Kylie Jenner (Foto: Twitter)
Kylie Jenner (Foto: Twitter)

"Kylie dušo, ovo nije tvoje vjenčanje", jedan je od komentara ispod njene fotografije.

Pjevačica Camila Cabello odlučila se za također nezgrapnu bijelu haljinu sa neupadljivim, cvjetnim volanima na sebi, dok je Katy Perry odjenula oskudnu crno-bijelu haljinu koja je više otkrila no pokrila.

Camila Cabello (Foto: Twitter)
Camila Cabello (Foto: Twitter)

Ipak, ovo nije prvi put da Perry kontroverzno izgleda na Met Gali, a 2019. godine odabrala je da izgleda kao luster, odbravši haljinu u kompletu sa lažnim svijećama.

Manekenka Cara Delevigne (29) mnoge je zaprepastila kada se na crvenom tepihu pojavila u toplesu, prekrivši gornji dio samo zlatnom bojom za tijelo.

Cara Delevigne (Foto: Twitter)
Cara Delevigne (Foto: Twitter)

Izbor američke javne ličnosti Lale Anthony mnogi su nazvali katastrofalnim modnim promašajem, a odjenula je satenski komplet koji čine bodi i suknja sa dubokim izrezom.

Lala Anthony (Foto: Twitter)
Lala Anthony (Foto: Twitter)

Korejska glumica Ashley Park koja je zvijezda serije "Emily u Parizu", također je dospjela na listu najgore odjevenih zbog svoje žarko ružičaste haljine sa perjem koja je došla u kompletu sa gigantskom mašnom na leđima.

Ashley Park (Foto: Twitter)
Ashley Park (Foto: Twitter)

Zvijezdi serije "Sex i grad" Sarah Jessici Parker "zamjerili" su upečatljivi ukras na glavi, a komičarki Amy Schumer, ujedno ovogodišnjoj voditeljici Oscara, suviše "opušteni" izgled na tepihu u potpuno crnoj glomaznoj haljini, koji je zapečatila sa tamnim sunčanim naočalama.

Amy Schumer (Foto: Twitter)
Amy Schumer (Foto: Twitter)

Producentica Wendi Murdoc nosila je pernatu ružičastu haljinu u kojoj je, po komentarima javnosti, izgledala poput flaminga, dok je manekenka Precious Lee stigla u sasvim prozirnoj crnoj haljini. Preko nje je nosila korzet i sve ukrasila crnim rukavicama, srebrnom ogrlicom i crnim pokrivalom za glavu.

Precious Lee (Foto: Twitter)
Precious Lee (Foto: Twitter)

Zlatno-crni ansambl brazilske manekenke i modne dizajnerice Isabelle Boemeke također je bio neuspješan, a odjenula je haljinu koja se sastojala iz crnog korzeta prekrivenog konopcima te velikih, pernatih, naboranih rukava koji su podsjećali na "cvijet pamuka".

Isabelle Boemke (Foto: Twitter)
Isabelle Boemke (Foto: Twitter)

Još neke od modnih promašaja možete pogledati u našoj galeriji.

Inače, tema ovogodišnje manifestacije, koja je prva od 2019. kada je nastupila pandemija koronavirusa, bila je "Gilded Glamour" kojom su željeli odati počast zlatnom dobu New Yorka. No ipak, čini se da su je neki preozbiljno shvatili.