18-godišnja Clementine
29

Kćerku Claudije Schiffer nazivaju njenom blizankinjom: Što je starija više joj sliči

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nedavno podijeljene fotografije Clementine Vaughn, 18-godišnje kćerke Claudije Schiffer, izazvale su znatnu pažnju zbog njene sličnosti sa slavnom manekenkom.

Na fotografijama objavljenim na Instagramu, Clementine je prikazana kako pozira u crnom korzetu i odgovarajućoj suknji s prorezom do bedara.

Clementine, kao i Schiffer, ima sjajnu plavu kosu i kristalno plave oči, a mnogi su 18-godišnjakinju nazivali Claudijinom blizankinjom uzevši u obzir da što je starija sve joj više sliči.

Schiffer je dobila Clementine sa svojim suprugom - filmskim režiserom Matthewom Vaughnom. Par koji živi u Engleskoj ima još dvoje djece - Caspara (20) i Cosime (13).
Foto: Instagram
Foto: Instagram

U eseju za The Guardian Schiffer je svojevremeno otkrila da su Clementine i Cosima naslijedile njenu ljubav prema modi.

"Zadržala sam toliko komada tokom godina, uključujući i moju Valentino vjenčanicu", napisala je Schiffer, "Moje kćerke sada počinju da nose i moje vintage komade, ali u svom stilu. Volim da gledam kako slažu odjevne kombinacije. Dijeljenje garderobe i razmjene su prirodne mojim kćerkama".

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Schiffer, koja je rođena u Njemačkoj, postala je slavna tokom 90-ih, a dio je kultne grupe supermodela koje su obilježile ovaj period zajedno s Lindom Evangelistom, Christy Turlington, Cindy Crawford i Naomi Campbell.