Moda i ljepota
0

Kate Moss prestara za donji veš Agent Provocateur

Sarajevo-x.com
Nakon što ju je u nedjelju Naomi Campbell zamijenila kao zaštitno lice Yves Saint Laurenta, poznata Britanka Kate Moss više neće reklamirati ni seksipilni donji veš proizvođača Agent Provocateura. Naime, na njeno mjesto dolazi 14 godina mlađi model.

34-godišnji supermodel Kate Moss od 2006. godine je nekoliko puta bila zvijezda reklamnih kampanja britanske kompanije, koja se bavi proizvodnjom izazovnog donjeg veša, ali ove godine zamijenit će je Alice Dellal (20), model brazilskih i britanskih korijena.

Prema pisanju britanskog tabloida Sun, Dellal je već prošle sedmice snimila nekoliko pokusnih fotografija u donjem vešu Agent Provocateur.

Osnivači ove kompanije Joseph Corré i Serena Rees su se, kako navodi Sun, ipak odlučili za zanimljiviju i mlađu djevojku, nakon što je Kate Moss nedavno osvanula na reklama njihovog donjeg veša za mladenke.

"Svi su zatečeni. Kateine fotografije su se zaista svima svidjele, ali šefovi su smatrali da je vrijeme da idu dalje. Žele svježe i trendovsko lice, te misle da je to Alice", otkriva neimenovani izvor.

Početkom ove godine Kate je kazala kako obožava donji veš Agent Provocateur, jer je to "najseksi donji veš koji jedna žena može nositi".

Prvobitno je mlada pjevačica Lily Allen trebala zamijeniti Kate, ali taj prijedlog je propao, jer se Corré i Rees nisu uspjeli složiti da li je ona prava djevojka za taj posao.

Dellal svakako zanimljivo izgleda, najviše zahvaljujući djelomično obrijanoj glavi i piercingu u nosu, a već je bila zaštitno lice i tijelo za linijiu donjeg veša Pussy Glamore.