Tri para su neophodna
7

Kako odabrati prave cipele za muškarce

Klix.ba
Jedini siguran način da uništite bilo koji outfit su neodgovarajuće cipele. Budući da je sezona praznika Deutche Welleov stručnjak za poslovno odijevanje Gerhard Elfers savjetuje da sebe počastite s parom lijepih i kvalitetnih cipela.

Većina ljudi smatra kako su dobre cipele mnogo skupe. Međutim, jeftinije cipele mogu vam trajati dvije do tri godine dok visokokvalitetne cipele mogu trajati deset pa čak i dvadeset godina.

Skuplje cipele obično su ručno rađene u nekoj tvornici i obično ih prave jako dobre zanatlije.

"Ove cipele sam kupio prije 15 godina. To je moj prvi pristojan par cipela. Koštale su oko 600 eura. Zvuči mnogo zar ne? Ali nije. To je samo 3 eura mjesečno. Tako da za 10 eura možeš kupiti 3 para pristojnih cipela", rekao je Elfers.

A ova tri para cipela su vam neophodna.

Prvo što vam je potrebno su cipele s crnim vrhom. Oxfordov klasik, a kasika je uvijek u modi.

Derby Brogue cipele u smeđoj boji sa sportskim šarama sa strane.

Ako ste previše lijeni da vežete pertle onda nabavite jedne cipele bez pertli. Također tu su i kratke čizme za zimu i mokasine za ljeto.

Kako prepoznati kvalitetnu cipelu

Da bi znali koja je prava cipela za vas morate je probati. Ako vam se ništa ne klati sa strane to je prava cipela za vas. Obratite pažnju i na detalje ali i na đon cipele. Na kraju pogledajte ima li vaša cipela šav na cipeli koji možete osjetiti pod rukom, ako ima to je prava cipela za vas.