Moda i ljepota
1

Kako nanijeti parfem i kolonjsku vodu?

Sarajevo-x.com
Kolonjska voda može biti vaš najbolji prijatelj ili pak vaš najgori neprijatelj. Poznavanje osnova parfemisanja i nanošenja kolonjske je jedna od najpotcjenjenijih vještina. Naučite kako da izaberete ispravan miris za odgovarajuću prigodu.

Većina muškaraca čini grešku misleći da moraju da izaberu samo jedan miris za sebe. Istina je da moderne kolonjske mogu da naglase vaš stil odijevanja i dodaju novu dimenziju načinu na koji se predstavljate drugima. Kao što imate više pari cipela, isto tako biste trebali imati više različitih mirisa.

Ako izaberete pametno i nanesete štedljivo, nekolicina će cijeniti vaš njušni obzir. Ukoliko pak izaberete loše i nanesete previše, besciljno ćete tumarati kroz dan ostavljajući skupe tragove vaše eau de pretjeranosti za sobom dok se drugi trude da je ne udišu.

Stoga, budite ekspert u nanošenju mirisa prateći naš vodič:

Za koje prilike nanijeti kolonjsku vodu?

Miris kolonjske vode u radnom okruženju je općenito prihvatljiv ali nanošenje kolonjske za noćne izlaske je postalo neophodan modni detalj. Svježi citrusni miris je idealan za poslijepodnevni izlazak dok noćni provodi zahtijevaju snažnije mirise sa podtonovima začina ili mošusnim linijama koji se miješaju sa muškim prirodnim feromonima.

Gdje je nanijeti?

Osnove nanošenja kolonjske sugeriraju da je mjesto na koje ćete nanijeti miris bitnije nego što mislite. Nekoliko kapi iza svakog uha osigurava da žena koja se naginje prema vama prilikom razgovora osjeti vaš miris. Vaše lice i brada su očita mjesta ali vaša prsa su najbolje mjesto za nanošenje kolonjske vode. Tu se kolonjska miješa sa prirodnim mirisom i lagano se otkriva dok struji iz vašeg okovratnika.

Kada je nanijeti?

Potrebno vam je više od jedne kolonjske vode jer ono što nanesete preko dana jednostavno ne odgovara atmosferi noćnih izlazaka. Lagani citrusni miris ili svježa kolonjska sa osnovom bora su savršene za dnevne aktivnosti poput posla. Noćni izlasci, međutim zahtijevaju mirise sa više misterije, stoga biste trebali koristiti kolonjsku sa začinskim notama ili miris sa bazom mošusa.

Koliko nanijeti?

Odnosite se prema kolonjskoj kao prema tajni koju dijelite samo sa nekoliko ljudi ili u krajnjem slučaju sa onima u vašoj blizini. Nanesite male količine iza svakog uha i na torzo. U slučaju da mislite da to nije dovoljno, kolonjska se, u suštini miješa sa vašim prirodnim mirisom i pojačava tokom vremena. Mnogo muškaraca čini grešku nanoseći još jer ne mogu osjetiti miris na početku ili nanesu pun dlan misleći da im treba još. Dobro odabrana kolonjska nanesena u malim količina donijet će vam više pažnje nego kad se okupate u njoj.