Fotografija s kastinga
73

Kako je Salma Hayek izgledala na početku karijere: Mlada glumica u potrazi za dobrim ulogama

I. S.
Foto: Facebook/Historic Photographs
Foto: Facebook/Historic Photographs
Salma Hayek je devedesetih godina proteklog stoljeća još uvijek bila u potrazi za dobrim ulogama, a nedavno je obavljena njena polaroid fotografija s kastinga.
Sarađivala je s talent agencijom William Morris. Među filmovima u čijim je snimanjima do tada učestvovala su: "Fools Rush" , "Fled", "Breaking Up", "From Dusk Till Dawn", "Fair Game", "Desperado", "El Callejón de los Milagros" i "Mi vida loca".

Salma Hayek's casting Polaroid from the mid-90s.

Posted by Historic Photographs on Saturday, January 22, 2022
Ipak, ono što joj je pomoglo da postane svjetski poznata je glavna uloga u filmu "Frida" koji je objavljen 2002. godine. Režirala ga je Julie Taymor. Hayek se zainteresovala za ovu ulogu nekoliko godina prije početka snimanja jer je, kako je jednom prilikom rekla, "od 13. godine fascinirana radom ove sjajne umjetnice".

Zbog uloge Fride Kahlo postala je prva meksička glumica koja je dobila nominaciju za Oskara, a uspjela je osvojiti Zlatni globus, SAG nagradu (Screen Actors Guild Award) i BAFTA nagradu (British Academy Film Award). Ostalo je historija.

Hayek i danas oduševljava izgledom. Nerijetko na Instagram profilu objavljuje na kojima je naglašena njena zadivljujuća figura.