Udobnost na prvom mjestu
36

Kako je Adam Sandler postao neočekivana "stilska ikona" 2021. godine

N. O.
Adam Sandler (Foto: Twitter)
Adam Sandler (Foto: Twitter)
Glumac Adam Sandler svojim modnim stilom koji uglavnom obuhvata široke majice i šorceve postao je neočekivana inspiracija za mnoge modne brendove 2021. godine, a bio je i najpretraživanija slavna osoba na Googleu kada je u pitanju stil odijevanja.

Vogue ga je proglasio stilskom ikonom ove godine, a dokaz je u rezultatima Google trendova: Adam Sandler je pobijedio Harryja Stylesa, Lizzo i Britney Spears na listi najpretraživanijih za stil slavnih. Mnogima je ova titula bila neočekivana uzevši u obzir da je glumac najpoznatiji po svojim košarkaškim šorcevima "veličine padobrana".

Dok je Styles postao viralan zahvaljujući čupavim haljinama koje nosi na koncertima, Sandler privlači iskrenu pažnju svojim prevelikim majicama i jednako širokim šorcevima, uz modne dodatke koji variraju od košarkaške lopte, kafe do tegle kiselih krastavaca.

Sandler je nezvanični ambasador "pandemijskog" stila oblačenja, a kako su proteklih 18 mjeseci dominirale sve udobne stvari glumac je postao reprezentativan primjer.

Najčešće nosi ogromne košarkaške šorceve, široke majice i nevezane košarkaške patike - nenametljiv izgled koji je svako manje-više usvojio na svoj način posebno u prvim mjesecima pandemije.

Dok brendovi pokušavaju vratiti slavljeničko oblačenje na naslovnice, Sandler u međuvremenu daje urnebesno lice stanju mode.

Kako piše magazin Vogue, on je i modni antiheroj. Dostigao je takav nivo uspjeha da može živjeti po vlastitim standardima stila, koji su niski, ali udobni.

Njegov izgled odjeknuo je u modnoj industriji, pa je tako postao inspiracija dizajnerima. Modni brend Praying iskoristio je upravo Sandlera za jednu od svojih promotivnih slika.

Brend Old Jewish Men također koristi Sandlera kao svoju maskotu, a po uzoru na njegov stil nastala je i modna marka Sandler Shorts koja nudi oversize košarkaške šorceve u bijeloj i plavoj boji.