Moda i ljepota
0

Kako izgleda savršena žena/muškarac?

Sarajevo-x.com
Prema novim istraživanjima, savršena žena je brineta s naglašenim oblinama i radi kao medicinska sestra. Idealni muškarac je doktor, s dobrim smislom za humor i modu.

Istraživanje je sprovela redakcija magazina “Grazia” iz Velike Britanije, a njihovo ispitivanje obuhvatilo je 4000 osoba. Muški ispitanici su morali opisati savršenu ženu, a ženski dio ispitanika navedenog magazina trebao je opisati savršenog muškarca.

Otkriveno je da su muškarci više spominjali riječ “oblina” od “vitkost”, također su preferirali u svojim opisima savršene žene, riječi “brineta” i “duga, valovita kosa”.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Više od tri četvrtine muških ispitanika misli da je prijateljski osmjeh najprivlačniji na ženi. Također, misle da je gledanje žene kako kuha vrlo zavodljivo.

Devet od deset žena traži čovjeka koji je može nasmijati, a čak 75% ispitanica smatra da su muškarci koji su spremni platiti račun za večeru nevjerovatno privlačni.

U istraživanju ovog popularnog britanskog magazina otkriveno je i da muškarci više od žena mare za seksualnu historiju potencijalnog partnera, a više od pola žena odgovorilo je da ne mari o tome koliko je muškarac imao seksualnih partnera prije njih, dok je samo 29% muškaraca izjavilo da se ne obaziru na to.

Ipak, primjećeno je da djeca iz ranijih veza, predstavljaju problem za 97% žena, koji tu situaciju smatraju krajnje odbojnom u nekoj mogućoj vezi.