Jedinstven editorijal
209

Kako izgleda "Architouch", nova kolekcija Ljiljane Majkić kroz oko Vanje Lisac

E. LJ.
Foto: Vanja Lisac
Bh. dizajnerica Ljiljana Majkić predstavila je novu kolekciju "Architouch", a modni editorijal objektivom je ovjekovječila najpoznatija bh. modna fotografkinja Vanja Lisac.

"Od početka mog dizajnerskog djelovanja eksperimentišem konstrukcijama, oblicima, teksturama, bojama ili motivima kako bih došla do savremenih avangardnih formi. I u ovoj kolekciji sam sebi dala zadatak da iznova oslikam, ali i rekonstruišem zadati poznati stil", rekla je Majkić.

Zbog spoja mode, arhitekture i umjetnosti novu kolekciju nazvala je "Architouch".

"Ovoj kolekciji sam posvetila posebnu pažnju, jer je ona upravo nosilac projekta moje treće samostalne, retrospektivne izložbe pod istim nazivom 'Architouch' koja će ove jeseni biti održana u Collegium artisticumu", rekla je Majkić.

Modna fotografkinja Vanja Lisac ovjekovječila je njenu viziju i naglasila skulpturalnost modela.

"Ljiljanina kolekcija me inspiriala da uradim nešto drugačije i na taj način su ove fotografije dobile avangardni oblik. Očito je da se tu ne može vidjeti kreacija, no moj cilj je bio dočarati simetriju i pokazati kako se geometrija može naći i u modnom svijetu", rekla je Lisac.

Modeli Ljiljane Majkić upotpunjeni su Werkstatt nakitom, a nosi ih Marija Šuković. Za make up je bila zadužena Maja Talović, za frizuru Ensar Dervišbegović, a za rukavice Evica Milanov Penezić.