Odnijela pobjedu 2003.
163

Kako danas izgleda Irna Smaka, jedna od najpoznatijih missica Bosne i Hercegovine

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Irna Smaka-Imamović je jedna od najpoznatijih bh. manekenki. Ona je 2003. odnijela pobjedu na Izboru za Miss BiH.

Tada je imala 18 godina. Krunu joj je predala Danijela Vinš. Prema glasovima ocjenjivačkog suda, titula prve pratilje pripala je Dini Mujezinović. Druga pratilja je bila Mirjana Vasić.

Nakon što se vratila s Izbora za Miss svijeta, koje je tada prvi put održano u Kini, Irna se pojavljivala u muzičkim spotovima i modnim kampanjama. Nakon toga se odlučila povući iz javnosti.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sa suprugom i djecom živi u Kaknju, a radi kao pravnica.

"Kada bih mogla vratiti vrijeme, sve bih ponovo isto uradila, ali mislim da sam trenutno najispunjenija i najsretnija u životu. Kad bih ponovo mogla birati da li bih se prijavila na Izbor za miss i da li bih provela svoj život kao što sam dosad, definitivno bih to uradila. Iz tog perioda nosim samo lijepe uspomene. Stekla sam puno prijatelja i poznanika. Imala sam priliku predstavljati BiH na svjetskom izboru, gdje sam upoznala druge kulture i nacije", rekla je 2020. u intervjuu za Novu BH.

Pored nje, neke od najpoznatijih bh. missica su: Belma Zvrko, Elma Terzić, Samra Tojaga, Samra Begović, Ana Mirjana Račanović i druge.