{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jaz između žena i muškaraca sve veći

S
22.5.2007. u 08:21
0
0
Jaz između žena i muškaraca sve veći
0
Jaz između žena i muškaraca sve veći
Novi Zeland trenutno na svijetu ima najveći jaz između dostignuća žena i muškaraca, gdje muškarci ispadaju pravi gubitnici, izjavio je za jedan novozelandski magazin James Chapman, prorektor Univerziteta Massey u Novom Zelandu.
Nejednakost je trenutno toliko velika u Novom Zelandu da je ova zemlja ocijenjena kao "dosta siromašna", a to je rezultat manjka muške dominacije u njihovom društvu, izjavio je Chapman. Profesor je također najavio naučno istraživanje o ovom "problemu".

Profesor Chapman navodi da u toj zemlji postoji manjak školovanih muškaraca, što još više utječe na navedeni jaz, navodeći primjer koliko je muškaraca diplomiralo u toku jedne godine na Univerzitetu Massey. Od 158 diplomiranih na ovom univerzitetu samo 15 su bili muškarci.

"Mislim da treba sprovesti istraživanje o ovom pitanju. Sigurno je da dosta faktora utječe na ovaj 'problem"', izjavio je profesor Chapman i također dodao: "Ova zemlja treba balans, a ne jaz".

"Ovo postaje očito. Ovo je skriveni problem Novog Zelanda, koji će imati veliki učinak.'', dodao je profesor Chapman. Također je izjavio da za dobrobit Novog Zelanda treba da se izjednače žene i muškarci, ako ništa barem prema univerzitetskim diplomama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: