"Provjereni recept"
57

Jasna Đuričić je zvijezda i ovogodišnjeg crvenog tepiha SFF-a: Zablistala u kreaciji Kaftan Studija

N. O.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Jasna Đuričić prethodnih godina bila je prepoznatljivo lice na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, a i ove godine još jednom je oduševila pojavivši se u kreaciji Kaftan Studija.

"Nosim naravno kao i svih ovih godina Kaftan studio, na veliko zadovoljstvo - ovo je zapravo najava nove kolekcije Kaftana", kazala je srbijanska glumica nakon poziranja na crvenom tepihu.

Za kombinaciju topa i suknje u metalik boji zaslužne su sestre Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović koje stoje iza uspješnog bh. brenda, a Jasna ističe da je do njihove saradnje došlo sasvim spontano.

"Jednostavno neke stvari se dogode, naša saradnja je počela sasvim spontano za Venecijanski festival i 'Quo Vadis, Aida?', a onda se nastavilo", otkrila je.

Jasna Đuričić s ekipom filma
Jasna Đuričić s ekipom filma "Izgubljena zemlja" (Foto: D. S./Klix.ba)

Đuričić je dio ekipe filma "Izgubljena zemlja" reditelja Vladimira Pešića te je otkrila kako joj je bilo zadovoljstvo raditi na ovom projektu.

"Bilo mi je zadovoljstvo raditi na ovom filmu, Vladimir Perišić i ja se već jako dugo poznajemo. Boris i ja smo radili još Vladin studentski film u Francuskoj kada je studirao, tako da dugo godina se znamo - tako da to je bila prirodna saradnja - bilo je jako ugodno", poručila je.

Radnja filma istražuje čulnu, emocionalnu i političku formaciju dječaka rođenog početkom 80-ih u Titovoj Jugoslaviji i jugoslovenskoj komunističkoj porodici dok se politički sistem oko njega radikalno razvija.