Oktobarsko izdanje
11

Jane Fonda krasi novo izdanje Vogue magazina, 62 godine nakon prvog pojavljivanja na naslovnici

N. O.
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest
Jane Fonda, filmska i televizijska zvijezda koja će ove godine napuniti 84 godine, pojavljuje se u oktobarskom izdanju Vogue Poljska, koji nosi naziv "Hrabrost" i to 62 godine nakon što je prvi put krasila naslovnicu kultnog modnog magazina.

Fonda je za naslovnicu poljske verzije slavnog modnog časopisa odabrala potpuno crnu elegantnu kombinaciju, uz majicu dugih rukava i hlače nosila je šešir sa širokim obodom i kožni kaiš.

Unutar stranica oktobarskog izdanja 83-godišnja "devojka s naslovnice" je svojoj monohromatskoj kombinaciji dodala zlatni mantil.

Dvostruka dobitnica Oscara rekla je da je "uzbuđena" što će fotografiju podijeliti sa svojim pratiocima na Instagramu, pripisujući zasluge za svoj izgled stilistici Mary Inacio, frizeru Jonathanu Hanouseku i šminkeru Davidu de Leonu.

Slika dolazi više od šest decenija nakon prvog pojavljivanja Fonde na naslovnici Voguea, kada ju je fotograf Irving Penn snimio za julsko izdanje 1959. godine.

Glumica i u ovom izdanju Voguea "vodi razgovor" kada je riječ o stilu, klimatskim promjenežama i aktivizmu, što su teme koje je i ranije zagovarala u javnosti.

Nedavno je objavila knjigu pod naslovom "Šta mogu učiniti? Put od klimatskog očaja do akcije", koja je postala sastavni dio književnih klubova poznatih, a između ostalog, bila je izbor za mjesec septembar mlade manekenke Kaie Gerber.

Osim toga, zvijezdu filma "Monster In Law" trenutno možete gledati na Netflixu u sedmoj sezoni njene hvaljene komedije "Grace i Frankie", u kojoj uz Lily Tomlin tumači glavnu ulogu.