Moda i ljepota
0

Jamie Oliver uvodi zdravu hranu u škole

NINA
Najpoznatiji kuhar na svijetu Jamie Oliver sljedeće sedmice počinje sa snimanjem nove serije "School Dinners", kroz koju želi djecu odviknuti od pice i čipsa i naviknuti ih da jedu zdravu hranu.

"Već izvjesno vrijeme me brine ono što djeca jedu u školama, tako da ću do kraja ove godine pokušati uraditi nešto po tom pitanju", izjavio je Oliver čija je serija "Jamie's Kitchen" postala veoma popularna širom svijeta.

"Čuo sam mnoge roditelje i djecu kako se žale da su zabrinuti zbog toga što djeci u školama nedostaje dobra, hranljiva i ukusna hrana, te sam odlučio pozabaviti se tim problemom", objasnio je Oliver koji će novu seriju snimati u školi Kidbrooke u Greenwichu, u jugoistočnom Londonu.

"Školski ručak je za neku djecu jedini pristojan dnevni obrok, tako da je vrlo važno kakav će on biti", kazao je Oliver.

Također je kazao da će pokušati odviknuti djecu od pice i čipsa i naviknuti ih na zdraviju hranu, a da će potom dati savjete školskim trpezarijama širom Velike Britanije kako da poboljšaju đačke obroke.