U novom intervjuu
62

Izgled Zaca Efrona ponovo izaziva rasprave na mrežama, mnogi se pitaju šta mu je s licem

N. O.
Screenshot/Entertainment Weekly
Screenshot/Entertainment Weekly
Izgled Zaca Efrona ponovo je pokrenuo rasprave na društvenim mrežama nakon što je objavljen intervju tokom snimanja za Entertainment Weekly.
Efron je izgledao gotovo neprepoznatljivo na snimanju naslovnice Entertainment Weeklya povodom njegovog novog filma "The Iron Claw". U novom biografskom filmu 36-godišnji glumac igra legendarnog Kevina Von Ericha, zvanog Kevin Adkisson, profesionalnog hrvača koji je postao slavan 1960-ih.

Da bi prikazao člana rvačke porodice Von Erich, Efron se potrudio da dođe u formu za tu ulogu, a same fotografije sa setu su ranije izazvale nevjericu zbog njegovog izgleda.

"Počeo sam da postim s prekidima odmah nakon što sam prestao da budem vegan", rekao je Efron za Men's Health, "Moje tijelo nije prerađivalo povrće na pravi način. Tako sam odlučio da prekinem i probam nešto novo. Povremeni post je zaista pomogao u tome".

Kada je snimak na pauzi snimanja naslovnice EW objavljen na mrežama fanovi su bili ponovo iznenađeni te su se pitali šta mu je s licem.

U fokusu je bila njegova istaknuta vilica za koju su mnogi smatrali da je dio transformacije za ulogu. Ponovo su ga poredili s lordom Farquaadom, a pitali su se je li uopće u stanju pomjeriti vilicu.

"Šta mu se dogodilo s licem?", "Hormon rasta mu je uništio vilicu/usne", "Izgleda kao lord Farquaad u Shreku", glasili su komentari

Jedan obožavatelj pokušao je objasniti Efronov novi izgled tvrdeći da je morao rekonstruisati vilicu nakon nesreće. U intervjuu za People u septembru 2022., Efron se osvrnuo na glasine da je imao plastičnu operaciju i otkrio da je slomio vilicu 2013. godine, zbog čega su mu se mišići lica i vilice povećali.