Vrijedi ih isprobati
25

Izdvojili smo deset dm beauty proizvoda do 10 KM na kojim će vam kosa i koža biti zahvalni

I. B.
Za malo novca možete priuštiti pravi raj za vašu kožu (Foto: Pinterest)
Za malo novca možete priuštiti pravi raj za vašu kožu (Foto: Pinterest)
Gotovo da nema osobe, muške ili ženske, mlađe ili starije, koja ne vodi računa o njezi svoje kože. A s današnjom bogatom drogerijskom ponudom, njegovanu kožu moguće je postići i za malo novca. Izdvojili smo deset proizvoda ispod 10 KM zbog kojih će vam tijelo biti zahvalno.

Zdrava i njegovana koža je pola ljepote, a iako mnogi smatraju da je ona isključivo stvar dobre genetike, to baš i nije tako. Jednu od ključnih uloga igra i ustaljena skin care rutina i navike koje, bilo da ih primijenjujemo na dnevnoj, sedmičnoj ili mjesečnoj bazi, znače puno za naše tijelo.

Osim uobičajenih kozmetičkih preparata koje svakodnevno nanosimo na lice, koži je potrebno omogućiti i druge adekvatne proizvode koji će je nahraniti, hidratizirati i ukloniti nečistoće s nje. To je danas, zahvaljujući izboru u drogerijama, moguće i za pristupačnu svotu novca.

Izdvojili smo deset proizvoda do 10 KM koje možete naći u dm drogerijama, a na kojima će vam lice i tijelo biti zahvalni.

Balea pjena za pranje lica s bademovim cvijetom

Balea pjena za pranje lica
Balea pjena za pranje lica

Ova nježna pjena s ekstraktom bademovog cvijeta idealna je za suhu i osjetljivu kožu. Njena najveća prednost su kremasta tekstura koja ne stvara osjećaj isušivanja kože, blagi miris te bogata formula obogaćena vitaminom E i hidratantnim kompleksom, koje pružaju optimalan nivo hidratacije i održavaju prirodnu ravnotežu kože.

Proizvod u sebi ne sadrži alkohole, parabene, pH je neutralan i veganski, a njegova cijena je 4,40 KM.

Alverde Repair šampon i regenerator za oštećenu kosu

Oštećena kosa zahtijeva posebnu dodatnu njegu, a proizvodi iz Alverde Repair linije joj to mogu pružiti za sitan iznos novca. Šampon na bazi pšeničnih proteina, ekstraktima organskog avokada i shea maslaca nježno čisti, obnavlja i jača strukturu dlake. Njegova cijena je 3,45 KM.

Alverde linija za obnovu oštećene kose
Alverde linija za obnovu oštećene kose

S druge strane, za potpuniju njegu može vam poslužiti i regenerator iz iste linije, koji kosu obnavlja i sprečava njeno lomljenje, pruža joj potrebnu hidrataciju i zdrav sjaj. Zahvaljujući regenerirajućoj formulaciji, vaša kosa trebala bi izgledati zdravo i njegovano, lakše ćete je češljati i jednostavnije oblikovati. Njegova cijena je također 3,45 KM.

No Planet B Gel za tuširanje

no planet b kupka za tijelo
no planet b kupka za tijelo

Jedan od proizvoda zbog kojih ćete još više uživati u tuširanju je no planet b gel za tuširanje od hranjivog ulja sjemenki borovnice i badema. On nježno, ali temeljito čisti i njeguje kožu, ostavljajući za sobom mirisni trag. Njegova cijena je 3,95 KM.

Alverde Pro Climate 24h krema za lice

Alverde Pro Climate krema za lice
Alverde Pro Climate krema za lice

Lagana krema za lice sa svježim mirisom aloe vere i organskog suncokretovog ulja već je po samom izlasku na tržište postala favorit u beauty svijetu. Među njenim karakteristikama navodi se kako pruža intenzivnu hidrataciju i hrani kožu lica na prirodan način tokom 24 sata. Može se koristiti i u dnevnoj i noćnoj njezi, a vašu kožu štiti i od svih vanjskih utjecaja. Njena cijena je 5,95 KM.

Alverde maslac za tijelo s makadamijom i shea puterom

Alverde puter za tijelo
Alverde puter za tijelo

Ovaj Alverde maslac za tijelo idealan je za suhu kožu, a odmah će vas "kupiti" svojim neodoljivim, blago-puderastim mirisom. Bogata formula na bazi ulja makadamije i organskog shea putera se brzo upija, a istovremeno hrani vašu kožu, koja će ubrzo po nanošenju postati vrlo nježna i baršunasta. Cijena ovog proizvoda je 6,55 KM.

Balea Natural Beauty uljni piling za tijelo

Balea uljni piling za tijelo
Balea uljni piling za tijelo

Jedna od ključnih stvari kod njege tijela je to da odstranite mrtve stanice i nečistoće koje se na njemu nakupe. Balein piling s organskim bademovim uljem i soli iz Mrtvog mora, nježno će očistiti vaše tijelo i ukloniti odumrle ćelije, bez da za njim ostane suhi trag. Koža bi nakon ovog pilinga trebala biti hidratizirana, svilenkasta i mekana. Njegova cijena je 6,35 KM.

Balea Milky Cocos maska za lice

Balea maska za lice
Balea maska za lice

Zahvaljujući formuli obogaćenoj kokosovim mlijekom i hijaluronskom kiselinom, Baleina maska u maramici pruža savršenu hidrataciju lica. Jednostavno se nanosi, prilagođava svakom obliku, a nakon 15 minuta stajanja ostavlja kožu hidratiziranom i svilenkastom. Pogodna je za sve tipove kože, a njena cijena je 2,55 KM.

Balea 5u1 ulje za tijelo

Balea 5u1 beauty ulje
Balea 5u1 beauty ulje

Ovo ulje je pravi, svestrani pomoćnik kod njege tijela. Vidljivo njeguje ožiljke, sprečava strije, ali i isušivanje kože. Smanjuje osjećaj napetosti i zatezanja kože, a nježna formula s uljem jojobe i krkavine (rhamnus cathartica) brzo se upija i pruža dugotrajnu hidrataciju, čineći kožu mekšom i nježnijom. Možete ga koristiti svakodnevno, a cijena od 5,85 KM je krajnje pristupačna.

trend !t up Let's Kiss piling za usne 4,55KM

trend !t up piling za usne
trend !t up piling za usne

Nikako ne treba zanemariti ni njegu usana, kojima često zaboravimo posvetiti posebnu pažnju. Piling Let's Kiss nježno uklanja mrtve ćelije kože i usne čini mekanim, glatkim i zdravim. Obogaćen je uljem zmajevog voća (pitaje) koji intenzivno hidratizira i sprječava isušivanje usana, a njegov ugodan miris natjerati će vas da ga nanosite tokom cijelog dana. Njegova cijena je 4,55 KM.