Prijave su otvorene
45

Izbor za Miss turizma BiH: Organizovana prva dva kastinga u Sarajevu i Banjaluci

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Povodom održavanja Miss turizma BiH za Miss turizma svijeta, održana su prva dva kastinga u Sarajevu i Banjoj Luci.

Za učešće na izboru za Miss turizma BiH do sada se prijavilo 211 djevojaka iz cijele zemlje, a iz Direkcije najavljuju da će prijava djevojaka trajati još narednih desetak dana.

Djevojke koje su se prijavile i one koje će to tek učiniti u narednom periodu, imat će ne samo priliku da učestvuju na izboru za Miss turizma Bosne i Hercegovine, nego i da postanu predstavnica ove zemlje na izboru za Miss turizma svijeta.

Foto: Press
Foto: Press

"Ovo je njihova šansa da osvoje srca svjetske publike i pokažu svoju ljepotu, šarm i inteligenciju na globalnoj sceni. Djevojke očekuju vrijedne nagrade, a otvara im se i ogroman prostor u svijetu mode", izjavila je Jelena Joskimović, PR Direkcije za izbor Miss turizma BiH.

Prema njenim riječima, ovaj izbor je platforma koja promoviše turizam, kulturu i prirodne ljepote BiH, a kroz ovaj prestižni događaj djevojke iz cijele BiH imat će priliku da promovišu bogatu baštinu, zapanjujuće pejzaže i gostoprimstvo Bosne i Hercegovine.

"Učestvovanjem na izboru za Miss turizma BiH, djevojke će imati nezaboravno iskustvo i priliku da upoznaju nove ljude, stvore prijateljstva širom svijeta i prošire svoje horizonte. Kroz različite treninge, radionice i pripreme, razvijat će samopouzdanje, komunikacijske vještine i scensku prisutnost", navela je Jelena Joksimović.

Foto: Press
Foto: Press

Istakla je i da će sve djevojke koje budu učestvovale na izboru za Miss turizma BiH, imati neprocjenjivo iskustvo rada u industriji ljepote, mode i turizma, ali i mogućnost da osvoje vrijedne nagrade i da se povežu sa poslovnom zajednicom u BiH, regionu i svijetu.

"Učesnice izbora za Miss turizma BiH imaće priliku da rade sa renomiranim stručnjacima iz svijeta mode, medija i turizma. Ova mreža otvara vrata ka brojnim profesionalnim prilikama Zato, hrabro zakorači prema svom snu i već danas se prijavi se na izbor Miss turizma Bosne i Hercegovine. Ovo je tvoja prilika da osvojiš svijet, da budeš inspiracija drugima i da stvoriš vlastitu priču koja će oblikovati tvoju budućnost", dodala je.

Izbor za Miss turizma BiH biće održan 28. oktobra u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjoj Luci, a pobjednica putuje na izbor za Miss turizma svijeta koji će se održati na Filipinima.

Foto: Press
Foto: Press

Iz Direkcije za izbor Miss turizma BiH pozvali su djevojke iz cijele BiH da se online putem prijave na kasting:

Direkcija za izbor Miss turizma Bosne i Hercegovine

www.missturizmabih.com

Facebook: Miss turizma BiH 2023

Elektronska pošta:

[email protected]