Moda i ljepota
0

Istina iza mitova o ljepoti

Sarajevo-x.com
Svakodnevna borba za lijep i besprijekoran izgled tjera nas da koristimo razna sredstva kako bismo očuvali ili stvorili odličan izgled. Stoga često koristimo neke domaće proizvode koji bi nas trebali učiniti još ljepšim. Međutim, neki od tih recepata baš i ne funkcionišu, a neki pak mogu zamijeniti skupu kozmetiku.

Majoneza je odlična za kosu Ovaj savjet nije mit, ali samo u slučaju da je majoneza prava. Jaja i masti iz nje mogu ojačati kosu i dati joj neodoljiv sjaj. Hranjivi sastojci majoneze samo će vašu kosu učiniti još ljepšom. Jedini negativan efekt svega jeste smrad koji će poprimiti kosa.

Led smanjuje pore Maska od leda za vašu kožu definitivno neće smanjiti vaše pore. Naime, one su takve kakve jesu i rezultatu su genetike, a ne temperature. Stoga, kanite se leda na vašem licu.

Pasta za zube liječi bubuljice Ukoliko imate problema sa nečistom kožom, pasta za zube zaista može biti od pomoći. Naime, ona u sebi sadrži mentol i druge sastojke koji isušuju bobuljice i ubrzavaju proces izlječenja. Međutim, isti ti sastojci mogu iritirati vašu kožu i pogoršati stvari.

Pivo umjesto kreme za sunčanje Ovaj savjet ne biste trebali poslušati jer nije istinit. Iako neki tvrde da će pivo na vašoj koži prije sunčanja pomoći da dobijete bronzani ten, to se neće desiti. Zato je bolje da se držite kreme za sunčanje.