Moda i ljepota
21

Ines Jovanović među 10 najboljih na svjetskom izboru modela u Rimu

Klix.ba
Ines Jovanović
Ines Jovanović, predstavnica Bosne i Hercegovine na najprestižnijem modnom događaju World Top Model 2015 u Rimu plasirala se među deset najboljih djevojaka.

Ines, dugogodišnji model agencije Abc Models Sarajevo, ovaj uspjeh je ostvarila prema odluci italijanskih modnih skauta u Sheraton Parco de Medici Rome u konkurenciji 40-tak predstavnica drugih zemalja.

Ugovor vrijedan 200.000 eura potpisala je dugogodišnji model Miriam Nunez iz Meksika. Tri prvoplasirane su modeli iz Meksika, Hrvatske i Konga.

Među 40 predstavnica bila je i Muradija Hamzagić, također model internacionalne agencije Abc Models, koja je predstavljala Crnu Goru.

Naša predstavnica je završila srednju školu i upisala fakultet, a kaže da joj je obrazovanje veoma bitno.

"Poslovnih prilika će sigurno biti. Što se tiče modelinga, ne volim planirati previše unaprijed, uživam u onome što imam sada i svakako se veselim novim poslovnim prilikama koje mi predstoje. Nakon Rima predstoji mi photo session za katalog renomiranog modnog dizajnera Tolga Cam iz Turske. Također se radujem saradnji s modnom dizajnericom Daliborkom Kiš Juzbaša i snimanju editorijala njene nove ljetne kolekcije na Ibizi i Tenerifima. Dobila sam poziv u Grčku, Istanbul, postoje neki planovi i za snimanja u Njemačkoj... Zadovoljna sam svime što sam dosada postigla, čvrsto stojim na zemlji, hrabro i samouvjereno koračam kroz život uživajući u svom dosadašnjem uspjehu i ponosim se što sam predstavljala našu zemlju na najprestižnijem modnom događaju u svijetu", izjavila je Ines.

Jedna od članica žirija World Top Model 2015 u Rimu bila je Stela Zubak J., menadžerica modne agencije Abc Models, koja je istakla da je veoma ponosna što je dobila poziv Major Model Managementa, s obzirom da oni imaju podružnice u više od 20 svjetskih metropola kao što su Milano, New York, Pariz, Minhen, Miami...

"Jako sam zadovoljna i ponosna što je žiri sastavljen od 12 međunarodno priznatih osoba, koji čine modni profesionalci prepoznao izuzetan talent, ženstvenost, karizmu i profesionalnost kod Ines i da se plasirala u Top 10 modela na ovom prestižnom modeling takmičenju gdje se biraju najbolji od najboljih", poručila je Stela.

Takmičenje World Top Model ove godine slavi 25. godišnjicu, a snimljen je i emitiran na globalnom nivou preko Fashion TV.