Moderno i tradicionalno
7

Indijski nakit koji morate imati u svojoj kolekciji

S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
U Indiji nakit ima posebnu vrijednost. To se može vidjeti i kroz statue stare nekoliko stotina godina. Obično su djevojke predstavljane s mnogo nakita, jer za Indijce je nakit način izražavanja.

Nakit je dio indijske svakodnevnice, a Indijke je gotovo nemoguće vidjeti bez njihovog raskošnog nakita. Njihov nakit ima najrazličitije šare, stilove i motive. Ljepota vrata se ističe ogromnim brojem ogrlica, uši naušnicama, ruke narukvicama i prstenjem, a noge narukvicama za noge.

Danas savremeni umjetnici pokušavaju izraditi nakit koji je spoj tradicionalnog i modernog nakita od srebra i zlata. Ovo su neki od najpoznatijih brendova.

Shaya

Shayin nakit iz snova ima sve: romantičan je, idealnog oblika i možete ga nositi u svim prilikama. Nakit često ukrašavaju biserima.

Kassa

Ovaj nakit ima najneobičnije teksture i oblike. Neki od najupečatljivijih komada inspirirani su okeanom.

Bhavya Ramesh

Bhavya Ramesh inspiraciju za svoj nakit pronalazi svuda, uključujući i indijska nomadska plemena, čarobnu romantičnu estetiku ciganske kulture, rock and rolla i prirode. Njeni komadi nakita imaju veoma kvalitetnu obradu.

Quirksmith

Sestre Divya i Pragya rade komade nakita od srebra. Jedan od njihovih najpopularnijih komada su šnale u obliku makaza i naušnice za nos.

Dorothée Sausset

Sausset je divan spoj francuskog minimalizma i motiva indijske arhitekture. Rezultati su zapanjujuće elegantni. Bezvremenske ogrlice najbolje se nose slojevito.

Aditi Bhatt

Bhattov razigrani maksimalizam uljepšat će svaku vašu odjevnu kombinaciju.

Naušnice u obliku oblaka i kiše, prekrasne ogrlice, narukvice i naušnice jarkih boja samo su dio ponude ovog brenda.