Moda i ljepota
0

Ikone stila

Sarajevo-x.com
Ukoliko još niste stvorili vlastiti modni stil ili želite promijeniti postojeći, Apparelsearch.com nudi četiri različita modna stila slavnih ličnosti koje su svojim načinom odijevanja zarazile cijeli svijet.

Debbie Harry – Punk visoke mode

Blondie – majka sve odjeće inspirirane punkom je inspirirala i oblikovala stil ljudi širom planete. Ona se usudila da izmisli i izazove stil odijevanja 70-tih godina koje su doba procvata punka. Dok su drugi nosili široku hipijevsku odjeću, Harry je kupovala majice sa printom lubanje, velike roza naočale, beretke i motorističke jakne. Jednom nazvana “Punk Playmate“, utjecaj Debbie Harry na mase se i danas primijeti. Gdje? Jednostavno izađite na ulicu ili uključite TV. Pravilo ikone stila: Kupujte dobru odjeću i budite individualac.

Audrey Hepburn – My Fair Lady

Hubert de Givenchy je izjavio da je Audrey dar sa neba. Givenchy je dizajnirao svu odjeću za njene filmove. Ona je učinila malu, crnu haljinu popularnom, a njen stil je procvao sa biserima, ogromnom punđom i bijelim rukavicama. U rječniku je možete naći pod pojmom "šik“. Zahvaljujući njoj kapri hlače, polo majice i baletske cipelice su postale modno besmrtne. Ko bi mogao da je zaboravi u filmovima Praznik u Rimu te Kako ukrasti milion, gdje je samo ona mogla da bude odjevena sva u bijelo i da to bude prihvaćeno. Koju god kombinaciju odjeće da je nosila, to je zasigurno postajalo "must have" sljedeće sezone. Nosila je jedan stil čitavog života i nikada nije postala žrtvom promjenjivog modnog svijeta. Nosila je odjeću sa takvom jednostavnošću da oni nikada nisu izašli iz mode. Pravilo ikone stila: budite jednostavni.

Edie Sedgwick – Djevojka u crnim tajicama

Kao sva prelijepa stvorenja koje je Andy Warhol uhvatio na svojim fotografijama, Edie Sedgwick je postala modna ikona. Nosila je crne tajice tako često sa drugim odjevnim predmetima da su je nazivali "djevojkom u crnim tajicama“. 2005. godine John Galliano je izjavio da je Edie Sedgwick inspirirala njegovu kolekciju visoke mode i kolekciju nosive mode koju je kreirao za Christiana Diora. Noseći jednostavne haljine, smjeli nakit, torbice i minimalni make up, Sedgwick se fokusirala na naglašene oči i platinasto plave lokne kao zaštitni znak. Kate Moss i Sienna Miller slijede njen smisao za modu, pa su tako postale dvije najtraženije modne ikone današnjice. Pravilo ikone stila: Razvijte vlastiti stil.

Princeza Diana - The Candle in the wind

Princeza Diana je bila elegantna, pažljiva u svojim modnim izborima i uvijek spremna za fotografiranje u svakom trenutku. U jednom trenutku, Diana je bila žena koju su najviše fotografirali u svijetu. Sa dizajnerima koji su se utrkivali u kreiranju njene odjeće, žene koje su izluđivale frizere tražeći frizuru kao njenu i paparaci koji su kružili oko nje, jasno je zašto se Diana razvila u modnu ikonu. Njena krojena odjela, koktelske haljine koje ocrtavaju figuru, odgovarajući šeširi, svilene potkošulje i nevjerojatan nakit činili su da žene polude od zavisti. U junu 1977. godine, princeza Diana je prodala na aukciji 79 svojih najpoznatijih haljina i na taj način priskrbila 325 miliona dolara kao donaciju centrima za borbu protiv SIDE i raka. Pravilo ikone stila: Oblačite se elegantno, birajući kvalitetne stvari i luksuzne materijale.