Moda i ljepota
9

Hipsteri bi trebali dva puta razmisliti o neobičnim bradama

Klix.ba
Australijski istraživači su dokazali da su ženama privlačniji muškarci sa više dlaka na licu. Međutim, novo istraživanje istih naučnika sugerira da je ipak kontekst bitniji.

Kada su muškarci golobradi ili potpuno obrijani, žene (i muškarci) ocjenjuju muškarce sa bradama i brkovima atrkativnijima od prethodnih, pokazuje nova studija. Međutim, kada muškarci nose razne vrste brada ili brkova, ipak se među njima više ističu muškarci bez dlaka na licu.

Profesor Rob Brooks su objavili rezultate eksperimenata u kojem su ljudi koji su se prijavili preko interneta ocjenjivali privlačnost 36 muškaraca, od kojih je svaki fotografisan bez dlaka na licu, sa bradom starom pet dana, sa bradom starom 10 dana i punom bradom, starom najmanje četiri sedmice.

"Istraživanje pokazuje da što brade postaju popularnije odmah postaju i manje atraktivne. Novi stilovi brade ili brkova su popularni kratko, dok su još rijetki", pokazalo je istraživanje.

Jedna bloger je na ovu temu napisao: "Brade predstavljaju jedan vidi grudnjaka muškosti. Naravno da izgleda seksipilno, ali šta se nalazi pod tom bradom? Sad već imamo jednu cijelu generaciju muškaraca sa izgledom drvosječa, a skoro niko od njih ne zna ni gumu promijeniti."

Još uvijek nam ne trebaju muškarci sa pogonofobijom, strahom od brada, kako isprepadani svako jutro gledaju muškarca u ogledalu.