Izrezani dizajn
24

Haljine i topovi na jedno rame će biti hit proljeća 2022.

I. S.
PatBo (Foto: WWD)
PatBo (Foto: WWD)
Sudeći prema njujorškoj sedmici mode koja se završila prije nekoliko dana, haljine i topovi na jedno rame će biti hit proljeća - ljeta 2022. godine.

Asimetrične komade odjeće volimo nositi tokom toplijeg vremena jer izgledaju zanimljivo i pogodni su za sve prilike, ali, naravno, možete ih nositi i sada tokom prijelaznog perioda. Mogli smo ih vidjeti na fotografijama sa New York Fashion Weeka, a mnogim influenserkama se ovaj nadolazeći trend dopao.

PatBo haljina crno-bijela haljina izrezanog dizajna je odličan odabir za večernji izlazak, ali i svečaniju varijantu, kao što je vjenčanje. Topovi i suknje u istim bojama će se nastaviti nositi i naredne godine, a dizajner Victor Glemaud svojim kreacijama najavljuje da će otkriveno rame itekako biti popularno.

LaQuan Smith predstavio je glamuroznu čipkanu haljinu, a nema sumnje da će je nositi najpoznatije dame u Hollywoodu. Dizajnerica Ulla Johnson pokazala je da se ovakav stil može nositi i u ležernijem izdanju. Na Moschinovoj reviji manekenka Gigi Hadid nosila je haljinu na kojoj su izvezene životinje koje je nacrtao Jeremy Scott. MONSE džemper-haljina idealna je za hladnije dane.

Pogledajte nekoliko ideja koje će vam pomoći da budete u koraku sa ovim trendom.