Zabavni komadi
16

H&M predstavio glamurozne haljine iz nove kolekcije dizajnera Giambattiste Vallija

Klix.ba
Foto: H&M
Foto: H&M
Modni div H&M predstavio je prve proizvode novog gostujućeg dizajnera Giambattiste Vallija koji je unio dramu i zabavu u švedski lanac.

Italijan je poznat po svojim odličnim dizajnom koji su nosile Jennifer Lopez, Zendaya, Rihanna i druge slavne ličnosti. Međutim, zahvaljujući Vallijevoj novoj saradnji sa švedskim brendom, sada svi možemo osjetiti glamur na svojoj koži.

U sklopu kolekcije koju je nazvao "Project Love", Valli je dizajnirao asortiman zabavnih haljina sa ograničenim brojem izdanja te modne dodatke za dame, ali i njegove muške ljubitelje.

Za predstavljanje kolekcije on je regrutovao svoje muze, pjevačicu H.E.R., slavnu Kendall Jenner, Chris Lee, Chiaru Ferragni, Biancu Brandolini i Ross Lynch.

H.E.R je debitovala u bijeloj haljini iz snova, napravljenoj od slojeva tila i korzeta, dok je Jenner pripala dramatična pink haljina izrađena u mnoštvu talasa. Sličnu haljinu nosila je JLo na premijeri njenog filma 2Second Act" u New Yorku.

"Oduševljen sam ovom saradnjom. H&M mi daje priliku da svoju viziju stila i ljepote donesem široj publici. Cilj mi je da podijelim svoju ljubav prema ljepoti, budem dio sretnih trenutaka i pomognem stvaranju ljubavnih priča širom svijeta"", rekao je Valli.

Cijene njegovih haljina kreću se od 18 do 650 dolara, a trebale bi biti dostupne u H&M-ovim prodavnicama od sutra, 25. maja.