Moda i ljepota
0

Greške koje pravite tokom šminkanja

Sarajevo-x.com
Šminka može uljepšati i istaći prirodne atribute jedne žene, ali pogrešnom upotrebom također može djelovati smiješno i zasjeniti prirodnu ljepotu ženinog lica. Postoje mnogi savjeti kada je makeup u pitanju, ali je jednako važno znati šta se nikako ne smije raditi tokom šminkanja.

Tamna olovka na usnama Tamna olovka za usne prihvatljiva je samo ako nosite jednako taman ruž. Fatalna je greška ako stavite svijetao ruž sa tamnom olovkom. To će izgledati smiješno i stavit će u drugi plan vašu prirodnu ljepotu.

Previše svijetao korektor ispod očiju Svrha korektora za podočnjake jeste prekrivanje tamnih područja ispod vaših očiju. Ukoliko nanesete korektor koji je previše svijetao, samo ćete dodatno naglasiti svoje podočnjake.

Rumenilo smeđe boje Želite naglasiti svoje jagodice i svome licu na taj način dati svježinu i sjaj, onda nemojte koristiti smeđe rumenilo. Pronađite boju koja pristaje uz vaš ten i uzmite rumenilo u bojama roza nijanse. Smeđa boja na vašem licu izgleda prljavo.

Previše sjenila za oči Sjajna sjenila svijetlih nijansi koja ste nanijeli po cijeloj površini svojih kapaka čak sve do ispod obrva izgledat će užasno. Zapamtite da manje šminke ima snažniji efekt. Kontrolišite se kada je sjenilo u pitanju. Da biste se lijepo našminkali, morate to raditi na dobrom svijetlu. Inače ćete pretjerati sa šminkom, a nećete to ni primijetiti.