Na SFF-ovom tepihu
104

Glumica Lidija Kordić oduševila izgledom u bezvremenskoj crnoj haljini

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Glumica Lidija Kordić prošetala je crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala u bezvremenskoj crnoj haljini te oduševila izgledom.

Ovim odabirom pokazala je da haljina u ovoj boji nikada neće izaći iz mode. Izgled je upotpunila besprijekornom šminkom, ogrlicom i otvorenim štiklama.

Kordić je ostvarila ulogu u filmu "Sirin" režisera Senada Šahmanovića. Jučer je prikazan u okviru Open Air programa 29. SFF-a.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Radnja filma prati Natali (40), koja je napustila bivšu Jugoslaviju odmah nakon početka ratova devedesetih. Kao i mnogi drugi ljudi s ovih prostora, emigrirala je u inostranstvo u potrazi za boljim životom i sigurnijom budućnosti.

Nakon više godina provedenih u inostranstvu, u želji da se potpuno adaptira na život u novoj sredini, poželjela je da promijeni svoj identitet i izbriše svoje porijeklo. Neobičan pravni slučaj oko nasljedstva bogate starije žene koja nije imala porodicu će je dovesti ponovo u zemlju svog porijekla - Crnu Goru.

Pored Kordić, u ovom filmu glume i Jasna Đuričić, Danica Ćurčić, May-Linda Kasumović, Marko Baćović, Nikša Butijer, Jelena Simić, Momčilo Otašević, Tihana Ćulafić, Mišo Obradović, Izudin Bajrović, Fatmir Spahiu, Simon Shkrelli, Bashkim Alaj i drugi.