Moda i ljepota
0

Glasajte i učestvujte u izboru Miss Planete Zemlje BiH

Sarajevo-x.com
U svečanoj sali hotela Radon Plaza u Sarajevu, u subotu 15. januara, održan je talk show sa finalisticama izbora Miss Planete Zemlje za 2011. godinu. Riječ je samo o dijelu takmičenja za ovaj prestižni izbor ljepote koji se po svemu razlikuje od ostalih.

Pored superfinala koji će se održati u maju, djevojke prolaze kroz razne testove, a upravo je talk show jedan od njih, na kojem djevojke moraju pokazati svoje retoričke sposobnosti i elokventnost.

Pred stručnim žirijem na čelu sa aktuelnom miss Planete Zemlje Emom Golijanin, vlasnikom licence izbora Dragom Gavranovićem, prvim partnerom projekta Goranom Lojovićem, novinarkom Lejlom Lojo i drugima, deset ljepotica je tokom dva sata, koliko je trajao talk show, dokazalo snalažljivost u škakljivim temama poput neiscrpne teme o ljubavi, estetskim operacijama, ali i najzanimljivijom koja je čini se izazvala najviše polemike, ljubav ili karijera.

Pored talk showa, djevojke će se takmičiti za kraljicu talent showa, učestvovati na gala modnoj reviji i beauty weekendu u Ljubljani. Sva takmičenja utiču na završnu ocjenu koja će odlučiti o pobjednici izbora.

U odlučivanju o pobjednici mogu učestvovati svi koji to žele, a glasati je moguće putem portala www.metropolamedia.ba.

Za krunu najbolje borit će se: Nataša Borozan, Selma Duvnjak, Nejra Pršić, Jasmina Tursunović, Tijana Janković, Selma Ajnadžić, Emina Hadžipašić, Semira Hadžimehmedagić, Ana Marija Jurišić, Sanela Fijuljanin i Aleksandra Kovačević koja je proglašena kraljicom talk showa.

Kako je ovaj izbor i jedan od najstrožijih, sa visokim kriterijima, došlo je i do prve diskvalifikacije. Naime, Dijana Hercegovac, kao 12 finalistica, nije ispoštovala izborni protokol pa je tako diskvalifikovana iz daljeg takmičenja za titulu Miss Planete Zemlje BiH 2011.

Finalni izbor ovog prestižnog takmičenja održat će se u maju, a samo jedna sretnica predstavljat će našu zemlju na svjetskom izboru u Vijetnamu.