Forbesova lista
5

Gisele Bundchen više nije najplaćeniji model, pretekla je Kendall Jenner

Klix.ba
Gisele Bundchen i Kendall Jenner (Foto: EPA)
Gisele Bundchen i Kendall Jenner (Foto: EPA)
Prestižni biznis magazin Forbes objavio je svoju godišnju listu najplaćenijih modela i manekenki na kojoj, nakon 15 godina, Gisele Bundchen više ne drži prvu poziciju. Bogatstvo atraktivne Brazilke nadmašila je Kendall Jenner.

Jenner je prema Forbesovoj listi prošle godine zaradila 22 miliona dolara, dok je Gisele na svom računu prikupila 17,5 miliona dolara. Zvijezda showa "Keeping Up With Kardashians" pretekla je Gisele zahvaljujući vojsci brendova s kojima sarađuje i čije proizvode svakodnevno reklamira na Instagramu. Neki od brendova s kojima najviše sarađuje su Estée Lauder, Adidas i La Perla.

Pored reklamiranja proizvoda, Kendall je prošle godine zaradila milione zahvaljujući kolekciji odjeće koju je lansirala zajedno sa sestrom Kylie.

Treća na Forbesovoj listi je Chrissy Teigen koja je prošle godine zaradila 13,5 miliona dolara, dok je prati Adriana Lima zaradom od 10,5 miliona dolara. Petu poziciju dijele Gigi Hadid i Rosie Huntington-Whiteley koje su uspjele zaradili po 9,5 miliona dolara u 2017. godini.

Svoje mjesto na Forbesovoj listi najplaćenijih manekenki pronašle su i Ashley Graham, Bella Hadid, Liu Wen, Karlie Kloss te mnoge druge.

Sudeći prema njihovim izvorima zarade, profit se krije u društvenim mrežama. Neke od atraktivnih dama s Forbesove liste najplaćenijih ne trebaju se baviti ničim drugim u životu, osim objave postova na Instagramu. Naprimjer, Kendall po jednoj objavi na Instagramu može zaraditi i do 400 hiljada dolara.