Sinonimi za modnu industriju
0

FOTO / Gisele Bundchen, Heidi Klum i Kate Moss najplaćeniji modeli

Sarajevo-x.com
Gisele Bundchen
Gisele Bundchen
Gisele Bundchen, Heidi Klum i Kate Moss su najplaćeniji modeli u svijetu već drugu godinu zaredom.

Atraktivna Bundchen, koja je udata za igrača američkog fudbala Toma Bradyja, zaradila je 25 miliona dolara prošle godine, podaci su magazina Forbes.

Majka četvero djece, prelijepa Heidi Klum, našla se na drugom mjestu tradicionalne Forbesove liste modela koji su najviše zaradili tokom godine. Ona je zahvaljujući brojnim TV projektima i showovima osigurala 16 miliona dolara, a prati je zgodna Kate Moss koja je zahvaljujući brojnim modnim kampanjama zaradila 9 miliona dolora.

Kate Moss
Kate Moss
Inače, ovo je drugi put zaredom da se na samom vrhu najplaćenijih supermodela nađu iste tri osobe.

Steve Bertoni iz magazina Forbes tvrdi kako je dominacija manekenki Bundchen, Klum i Moss još veća u doba velike krize s obzirom da se modna industrija ne odlučuje za nova lica, već ona iskusna.

Heidi Klum
Heidi Klum
Na četvrtom mjestu Forbesove liste je prekrasna 28-godišnja Adriana Lima koja je tokom ove godine zaradila 7,5 miliona dolara, dok je holandski supermodel Doutzen Kroes na petom mjestu sa zaradom od 6 miliona dolara.

"Ove djevojke su istinski supermodeli proteklog desetljeća. One su sinonim za modnu industriju", kazao je Bertoni, prenose strane agencije.