Frizeri se 'otimaju' za Michelle Obamu

S
Sarajevo-x.com
22.12.2008. u 13:31
0
3
Frizeri se 'otimaju' za Michelle Obamu
0
Frizeri se 'otimaju' za Michelle Obamu Barry Fletcher u svom salonu
Otkad je Barack Obama pobijedio na američkim predsjedničkim izborima tamošnji stilisti, modni stručnjaci, a u posljednje vrijeme i frizeri, utrkuju se ko će od njih brinuti o izgledu prve dame, Michelle Obama.
Barry Fletcher, poznati frizer slavnih, poslao je prvoj dami 17-minutni DVD o sebi i svom radu, a frizer Keith Harley je svoju biografiju poslao direktno Baracku Obami, dok njihove druge kolege već šalju korpe s skupocjenim preparatima za kosu kako bi prva dama izabrala baš njih.

Mada tradicionalno prva dama uvijek poziva frizere kozmetičare i stiliste u Bijelu kuću, frizeri Afroamerikanci se nadaju da će Michelle Obama izabrati baš njih i njihove salone da se brinu o njenoj kosi, te da će frizeri koji su se brinuli o frizurama Hillary Clinton i Laure Bush sad pasti u zaborav, piše AP.

'Ja jednostavno moram biti njen frizer. To će biti potvrda mog rada i dokaz da sam najbolji', izjavio je Fletcher.

No, dosadašnji frizeri prvih dama SAD-a otkrili su da se tu ne radi o ničem glamuroznom te da su često morali ostavljati sav posao i trčati u Bijelu kuću na svaku zapovijed, no da im je ipak to donijelo veliki ugled i mnogo mušterija.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: