Najskuplji na svijetu
225

Francuski brend Morreale kreirao parfem koji košta između 1,5 i 20 miliona dolara

Klix.ba
Foto: Morreale
Foto: Morreale
Francuski luksuzni brend Morreale kreirao je najskuplji parfem na svijetu koji košta između 1,5 i 20 miliona dolara.

Parfem iz Morrealeove linije "Le Monde sur Mesure" dolazi u bočici koja je ukrašena dijamantima, rubinima i zlatom. Svaki miris i bočica parfema prilagođeni su klijentu koji ga kupuje, piše Business Insider.

"Našu klijentelu uglavnom čine bogati umjetnici i draguljari, kao i strastveni ljubitelji parfema. 'Le Monde Sur Mesure' nije samo parfem, to je dragulj, priča, dragocjen komad umjetnosti", rekao je Maxime Rançon, kreativni direktor kompanije Morreale.

Objasnio je da je svaka bočica različita i da njen izgled zavisi od klijentovih želja. Naglasio je da različiti oklopi, drago kamenje i drugi detalji svaku bočicu ovog parfema čine jedinstvenim.

Potrebna je godina da se izradi jedna bočica koja dolazi s jedinstvenim serijskim brojem, u specijalnoj drvenoj kutiji koja sadrži i narukvicu kreiranu od istog materijala. Oni koji se odluče kupiti ovaj multimilionski parfem pozvani su da Morrealeovim privatnim avionom lete po cijelom svijetu kako bi pronašli željene sastojke te stvorili jedinstvenu bočicu.

"Kada vidite svijet, možete ga i posjedovati. Zaslužujete ga", poručio je Rançon.

Otkrio je da su do sada prodali jednu bočicu ukrašenu zlatom i dijamantima. Tu bočicu kupila je porodica s Bliskog istoka koja je željela ostati anonimna.