Manifestacija u Sarajevu
0

Fashion with Passion - budući 'modni krik' regije

Sarajevo-x.com
Kreacije Igora Galaša
Kreacije Igora Galaša
Uoči početka Sarajevo Film Festivala u glavnom gradu BiH organizuje se još jedan značajan događaj. Dvodnevna manifestacija "Fashion with Passion" prvi put će se održati u Sarajevu, u periodu od 10. do 11. avgusta ove godine, u prelijepom ambijentu Botaničkog vrta Zemaljskog muzeja.

Tom prilikom posjetioci će imati priliku vidjeti modne kreacije renomiranih dizajnera iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, najavljuju organizatori koji se nadaju da će ovaj događaj u našoj zemlji postati tradicionalan te privući svjetski poznate dizajnere i otkriti im čari jugoistočne Evrope.

Prva večer rezervisana je za hrvatskog kreatora Ivicu Skoku, koji će predstaviti luksuzne večernje haljine, Milana Senića, mladog urbanog dizajnera koji obilježava deset godina rada, te Natalija Đangradovića i butika Alexandra koji donosi kolekciju visoke mode svjetski renomiranih dizajnera Chanela, Diora i drugih.

Igor Galaš će druge večeri od 22 sata predstaviti produkte svoje uspješne međunarodne karijere u vidu nove modne kolekcije. Zatim slijede minute posvećene modelima Ljiljane Majkić poznate dizajnerice koja u Sarajevu vrlo često održava modne showroomove, a ove godine će imati reviju skupa sa gošćom iz Edinburga, Marijanom Kramarić- Štiks i predstaviti posljednu kolekciju proljeće/ljeto 2009.

Poznati brend Sweet Years će zatvoriti ovogodišnji modni event "Fashion with passion", a njihove modele će, pored prelijepih manekenki i manekena, nositi i poznate bh. ličnosti.

"Naš cilj je stvoriti sliku Sarajeva, kao modnog centra regije. Svi prisutni posjetioci moći će uživati u revijama domaćih i regionalnih modnih kreatora a sami modni događaji će upotpuniti kulturni život Sarajeva, prije samog početka Sarajevo Film Festivala", poručili su organizatori manifestacije te pozvali sve zainteresovane da posjete ovaj ambiciozni modni događaj.