Našli smo slične modele
24

Farmerke koje svi imamo na dnu ormara vratile su se u modu, a odlično stoje i Severini

I. B.
Seve je pronosala farmerke koje svi imamo "zaboravljene" u ormaru (Foto: Instagram)
Seve je pronosala farmerke koje svi imamo "zaboravljene" u ormaru (Foto: Instagram)
Bilo da ste od onih koji slijede trendove ili koji "furaju" svoje, neke odjevne predmete svi imamo, pa makar nam stajali na dnu ormara. Posebno dobra stvar je to kad im nakon dugo vremena opet pružimo priliku, što je slučaj i sa zaboravljenim modelom farmerki, koji se vratio u modu.

Klasični jeans plave boje je uvijek dobra ideja i nešto što nikada neće prestati biti moderno. Međutim, kako se mijenjaju trendovi, s njima dolaze i različiti modeli odjeće, a ono što je danas poželjno, već sutra može biti "otpisano", kao i obrnutno.

I dok su se do prije koju godinu nosile isključivo uske farmerke, nalik helankama i dužine do članaka, sada su sve zastupljenije one širokih nogavica, dužine koja se nabora, ili čak vuče po podu.

Jedan takav model, a koji smo vjerovatno svi imali, sada je ponovo jedan od najpoželjnijih, a trenutno ga nosi i hrvatska pjevačica Severina, koja važi za jednu od najbolje obučenih dama regionalne scene.

Model farmerki ravnog (pencil) kroja, Severina je uparila sa običnom bijelom majicom, kožnom jaknom i neobičnim krznenim štiklama. Izgled je upotpunila oversized kožnim ruksakom i sunčanim naočalama.

Neki su komentarisali kako pjevačica izgleda poput tinejdžerke, što i ne čudi, obzirom da je pronosala upravo kroj koji se i nosio u tim godinama. Izdvojili smo nekoliko sličnih modela, koje možete pronaći u poznatim trgovinama odjeće.

Zara, 50 KM

Inače, farmerke ravnih nogavica, možete kombinovati i sa blejzerima, košuljama, topovima, ali i tenisicama, džemperima i duksevima.

Odlično su se uklopile u ležerni stil kojim je Severina prošetala gradom, a u zavisnosti od onoga s čim ih sparite, u njima se možete pojaviti u bilo kojoj prigodi, bez obzira idete li vani, na posao ili čak na neki glamurozniji događaj.