{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Estetska hirurgija sve popularnija kod jačeg spola

S
22.3.2011. u 12:48
0
7
Estetska hirurgija sve popularnija kod jačeg spola
0
Estetska hirurgija sve popularnija kod jačeg spola
Foto: Ilustracija
Prema najnovijim istraživanjima koje prenosi magazin Time, plastična hirurgija ne samo da je u usponu, već je sve popularnija kod muškaraca.
Prema podacima Američkog društva plastičnih hirurga (ASPS), u prošloj godini 1,1 milion muškaraca se podvrgao ovakvim operacijama, što je u prosjeku dva posto više nego u 2009. godini.

Među muškarcima u 50-tim i 60-tim godinama života najpopularnije je zatezanje lica, a procenat ovih zahvata je za 14 posto povećan tokom prethodne godine.

Ništa manje popularni zahvati kod muškaraca nisu bili ni operacije uha, koje su u prošloj godini porasle za 11 posto, pumpanje usnica i botoks, popularniji za 10, odnosno devet posto, dok je sedam posto više muškaraca radilo liposukciju, kao i smanjenje grudi, a šest posto radilo je povećanje grudi.

"Razlog zašto su muškarci sve zainteresovaniji za estetsku hirurgiju može biti i u tome što je generacija ljudi rođenih u vrijeme baby booma sada dovoljno stara i spremna na plastične operacije", navodi se u saopćenju predsjednika ASPS-a.

Međutim, iako se sve više i više muškaraca podvrgava estetskoj hirurgiji, žene u tome i dalje prednjače. Prema podacima ASPS-a u prošloj godine broj žena koje se podvrgavaju estetskoj hirurgiji je porastao za pet posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: