Odraz nekulture
109

Erna Saljević objavila kakav haos vlada u popularnom butiku tokom rasprodaje: Pogledajte ovaj svinjac

Klix.ba
Screenshot: Instagram/divaisback
Screenshot: Instagram/divaisback
Influenserica Erna Saljević objavila je fotografije haosa koji vlada u popularnom butiku u Sarajevu dok traju rasprodaje te ukazala na nekulturu pojedinaca koji razbacuju odjeću.
"Znam da ne možemo da joj odolimo jer je pristupačno, na dohvat ruke, servira svako mogući poželjni trend koji nas bombarduje sa svih strana i mi možemo da ga imamo... Negdje u neki okvir da 'pripadamo', ali ljudi moji, pogledajte ovaj svinjac. Iako, otkad imam svoj brend, toliko rijetko zalazim u shopping (pokleknem ponekad online na sitnicu i vrlo ograničeno)... Svaki put se iznova razočaram. U brzu modu. U nas", napisala je.

Dodala je da nam to nije bitno zato što je prejeftino i zato što ne znamo ko nam ove stvari pravi. Smatra da zato sve obezvrijedimo.

Screenshot: Instagram/divaisback
Screenshot: Instagram/divaisback

Zatim je navela kako je odlučila probati tri stvari iz spomenutog butika, ali da nije kupila nijednu.

"Uredno ću vratiti na vješalice djevojci koja sortira. Ne budimo kreteni i ne ostavljajmo po kabinama! Na meni Tiffany haljina od danas. Znam makar ko je pravio, gdje i u kojim uslovima", navela je.

Nakon toga je napisala da, kada je riječ o brendovima koje prodaje u vlastitoj radnji, u svakom trenutku zna ko pravi svaki komad.

"Za svaki je svako pošteno plaćen. Guramo male porodične biznise na čelu sa ženama... Samohrane mame, udovice, žene koje, osim ovoga, najčešće nemaju druga stalna primanja", između ostalog je objavila.

Napomenula je da nije baš da u svakom trenutku zna šta radi i da nije baš da u svakom trenutku može šta poželi i zamisli, ali se trudi u sve ići punim srcem.

"Baš želim doprinijeti tome da budem dio te promjene koju želim vidjeti. Malenim koracima, ali sigurnim. Hvala vam što nam pomažete da rastemo i stvaramo", napisala je.