{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Enki Bilal ponovo u Sarajevu

S
13.4.2004. u 15:59
0
0
Enki Bilal ponovo u Sarajevu
0
Enki Bilal ponovo u Sarajevu
Francusko-njemačka televizija ARTE snimat će iduće sedmice, u Sarajevu, emisiju pod nazivom FORUM DES EUROPEENS (Forum Evropljana) u kojoj će gostovati Enki Bilal, Francuz bosanskoga porijekla, jedan od najvećih strip-crtača današnjice.
Ovo je peto gostovanje Enkija Bilala u Sarajevu, u organizaciji Francuskog kulturnog centra André Malraux. Prvi put je došao na otvaranje Prvih evropskih književnih susreta, za koje potpisuje prvi plakat; potom je slijedeće godine upriličena izložba enkibilaldeuxmillean u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine u Sarajevu, da bi se vratio na Treće evropske književne susrete. U maju 2002.godine učestvovao je u snimanju emisije Bernarda Pivota Bouillon de culture.

Francuski kulturni centar André Malraux i Evropski književni susreti organizuju susret s Bilalom povodom izlaska njegovog posljednjeg filma Immortel (Besmrtnici) na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, u ponedjeljak, 19. aprila 2004.godine u 19:00. Nakon susreta biće upriličena dodijela nagrada za najbolji bosanskohercegovački strip.

Konkurs za najbolji bh strip je pokrenula mlada izdavačka kuća Publika s ciljem poticanja i oživljavanja strip-scene u Bosni i Hercegovini, kako bi se otkrili talentovani mladi strip-crtači i kako bi se omogućilo objavljivanje njihovih radova. Konkurs je trajao do 28. februara 2004.g. Enki Bilal je predsjednik žirija za najbolji bh strip, a ostali članovi su Danis Tanović, Amir Idrizović, Safet Zec, Jacques Ferrandez te Paolo Barcuci. Inače, osnivanje izdavačke kuće Publika je inicirao upravo dugogodišnji prijatelj Centra André Malraux, Enki Bilal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: